Mitä muita cheapflaatio-ainesosia on kuin palmuöljy ja glukoosi-fruktoosisiirappi?
Mitä muita korvikkeita elintarviketeollisuus käyttää?
Kommentit (15)
Hunajan tilalla esim. maissisiirappi tai jokin halpissokeri+hunaja-aromi
Aspartaami, asesulfaami k ja muut keinotekoiset makeutusaineet. Hyvien tuotteiden maku pilataan näillä.
Shearasva. Ostin pähkinöitä joissa oli sitä 🤢
Vaatteissa, kengissä ja laukuissa esim. polyuretaani, akryyli, valenahka, muovi, polyesteri jne.
Ruoissa vehnäjauho, soija, keinotekoiset aromit, luontaisenkaltaiset aromit, vanilliini, ötökät, rapsiöljy, väriaineet
Huonekaluissa lastulevy, pahvilevyt, yms. puun korvikkeet.
Natriumklutamaatti. Onhan se halvempaa kuin pippurit, yrtit jne.
Vanilliini vaniljan sijaan (muistaakseni tuotetaan selluloosan sivutuotteena tms?)
Vesi on hyvä ja halpa. Laimennetaan hiukan, kuka sitä huomaa?
Vierailija kirjoitti:
Vesi on hyvä ja halpa. Laimennetaan hiukan, kuka sitä huomaa?
Laimennetaan ja lisätään vähän jotain makuainetta ja väriä. Hyvä tulee.
Sokerin sijaan valitaan joku halvempi vaihtoehto. Lisäksi siinä on se plussa että tuote kuulostaa terveellisemmältä jos ainesosa luettelessa ei mainita sokeria.
Agavesiirappi, Vaahterasiirappi, Tapiokasiirappi, Palmusiirappi, Maltodekstriini - hiilihydraatti, joka valmistetaan tärkkelyksestä ja käytetään usein elintarvikkeissa tekstuurin parantamiseen ja kevyenä makeutusaineena.
Keinotekoiset makeuttajat ovat hyviä koska vähentävät kalorimäärää ja ovat halpoja.
Aspartaami, Sukraloosi, Sakariini, Asesulfaami K, Neotame, Sorbitoli, Ksylitoli, Erytritoli
Rasvan korvikkeeksi valitaan halvin mahdollinen paska ja kovetetaan (hydrolisoidaaan) tai esteröidään se jotta saadaan tarvittavat ominaisuudet. Usein ainesosaluettelossa lukee pelkkä kasvisöljy ja se kasvis on se mikä sattuu olemaan halvin valmistushetkellä.
Joitakin kustannustehokkaimpia öljyjä ovat soijaöljy, palmuöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy ja maissiöljy.
Esteröinnissä on vielä se hyvä puoli ettei siitä tarvitse mainita. Se ei kuitenkaan välttämättä ole sen terveellisempää kuin kovettaminen (transrasvat). Sen epäterveellisyyttä ei vaan olla tutkittu.
Lopuksi sitten laitetaan keinotekoiset aromit koska se siirappi-dekstriini-kovetettu/esteröity-kasvisöljy-palmuöljy seos olisi muuten paskan makuinen.
Sekä tietenkin keinotekoiset värit jotta se näyttäisi syötävältä ja säilöntäaineet jotta se leivonnainen/karkki/jäätelö/aamiasmuro säilyisi vuosikausia eikä kaupalle tulisi hävikkiä.
Vierailija kirjoitti:
Shearasva. Ostin pähkinöitä joissa oli sitä 🤢
Eikö tuo ole jotain kasvorasvaa? Entisellä tyttöystävällä oli joku shea-kasvonaamio, jota laitettiin minullekin aina välillä, ja iho kirkastui joka kerta :D
Ainakin johonkin Prisman possunfileeseen on pumpattu suolavettä.
Täyteaine selluloosa.