Peruna, porkkana, sipuli jne. edulliset perusruokatarvikkeet. Ideoita!
Jatketaan taas todella edullisen kotiruoan ideoinnin parissa!
Juurekset ja vihannekset: Perunat, porkkanat, sipulit, kaali, satokasvikset. Idätä itse ituja keittiössä ja viljele yrittejä!
Pakasteet: Keittojuurekset, 1 kg parsakaali-kukkakaali-porkkana, 1 kg pakastepinaatti, 1 kg pakasteherne, 1 kg pakastepuolukka, 1 kg mustikka, 1 kg mansikka
Maito-osasto: 12 kpl kananmunat, 1 kg kermajuusto, K-menun 1 kg jogurtit, muut edulliset 1 kg jogurtit kuten maustamaton jogurtti, kasvimargariini, rypsiöljy, kauramaito 6 x 1 l tarjoukset, edullinen salaaattijuusto
Kuivatuotteet: Vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri, sämpyläjauho, ruisjauho, mannaryynit, perunajauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, kuivahiiva, 4 viljan hiutaleet, soijarouhe, kuivattu härkisrouhe, maissihiutaleet, mantelit, rusinat, kuivatut kikherneet ja muut kuivatut pavut kuten kidneypavut, tomaattimurskaa tarjouksesta, Xtra-ketsuppi (halpaa mutta myös huonoa). Osta isoja ja edullisia maustepakkauksia.
Juomat: Edullinen tee, yrttiteet esim. Xtra ja Lidl, tumma kaakao, sitruunamehu, limemehu
Näistä saa jo mielikuvituksella ja esimerkiksi koulun kotitalouden kirjan ohjeilla ruokaa ja paljon erilaisia leipomuksia aikaiseksi.
Kommentit (58)
Pakasteparsakaali on halvempaa ja niitä saa Liidlistä ison pussin. Sen voi dumpata pataruokaan tai tehdä parsakaalipaistoksen.
No joo, röstiperunat, juurespelti savupekonilla (tai ilman) kermaviilikastikkeella ja muistatteko veneperunat tai uunissa kuorrutetut perunalohkot? Perunan kuorrutetta saa edelleen, mutta se ei ole yhtä hyvää kuin kasarilla. Ja tietty puolukkasurvosta tai hilloa niiden kanssa.
Myös uunissa kuorrutettu seiti ja perunamuusi kuului aikoinaan suosikkeihin.
Ja ruiskeksit! Niiden mausteeksi sopii rakuuna ja vähän sokeria. Hyvää etenkin puolukan kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Pakasteparsakaali on halvempaa ja niitä saa Liidlistä ison pussin. Sen voi dumpata pataruokaan tai tehdä parsakaalipaistoksen.
Parsakaalipaistokseen tarvitsen kyllä vähän muutakin kuin parsakaalia. Lisukkeena sellaisenaan mutta ei se mikään ateria ole.
Tänään ajattelin puuhastella soffrittoa eli italialaista kastikepohjaa porkkanoista, sipulista ja varsiselleristä.
Kivoja ideoita teillä!
Ajattelin vielä lisätä listaan omenat, omenasoseen, puuroriisin ja pastan. Näistä mitä nyt on lueteltu, tekee jo vaikka mitä! Lisäksi lihat, jos haluaa syödä lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Pakasteparsakaali on halvempaa ja niitä saa Liidlistä ison pussin. Sen voi dumpata pataruokaan tai tehdä parsakaalipaistoksen.
Parsakaali on ihanaa ha aivan superterveellistä!
Parsakaalipaistos on hyvää, samoin parsakaalipiirakka, johon laittaa lisäksi esimerkiksi salaaattijuustoa.
Vierailija kirjoitti:
No joo, röstiperunat, juurespelti savupekonilla (tai ilman) kermaviilikastikkeella ja muistatteko veneperunat tai uunissa kuorrutetut perunalohkot? Perunan kuorrutetta saa edelleen, mutta se ei ole yhtä hyvää kuin kasarilla. Ja tietty puolukkasurvosta tai hilloa niiden kanssa.
Myös uunissa kuorrutettu seiti ja perunamuusi kuului aikoinaan suosikkeihin.
Ja ruiskeksit! Niiden mausteeksi sopii rakuuna ja vähän sokeria. Hyvää etenkin puolukan kanssa.
Röstiperunat on ihania! Oikeastaan monet perunaruoat on todella hyviä!
Vierailija kirjoitti:
Tänään ajattelin puuhastella soffrittoa eli italialaista kastikepohjaa porkkanoista, sipulista ja varsiselleristä.
Kuulostaa hyvältä!
Bataatti myös, siivutus ja öljyä ja uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Kivoja ideoita teillä!
Ajattelin vielä lisätä listaan omenat, omenasoseen, puuroriisin ja pastan. Näistä mitä nyt on lueteltu, tekee jo vaikka mitä! Lisäksi lihat, jos haluaa syödä lihaa.
Puuroriisi sopii vihanneslaatikoiden pohjaksi.
Omenasose on ihanaa puuron päällä ja sitä voi käyttää myös omenapiirakkaan.
Vierailija kirjoitti:
Bataatti myös, siivutus ja öljyä ja uuniin.
Totta! Bataatti, nam!
Maksalaatikko (siis itse tehty) ja ohratto.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pakasteparsakaali on halvempaa ja niitä saa Liidlistä ison pussin. Sen voi dumpata pataruokaan tai tehdä parsakaalipaistoksen.
Parsakaali on ihanaa ha aivan superterveellistä!
PARSAKAALI ON KAMALAA! HYI!
Tuli eilen mieleen et siitä on ikuisuus, kun söin viimeksi pitkään haudutettua ohrapuuroa.
Tuossahan on melkein kaikki ruoka mitä suomalainen ihminen tarvitsee, jos lihan ottaa lisäksi halutessaa, mutta se maksaa lisää.
Noista saa kaiken perusruoan. Ravintsemuslääkäri sanoi että suomalaiset ovat lihoneet kun syövät liian usein herkkuruokia, että herkut pitää säästää juhliin, siis kai lasagne, äyriäispata, pihvit jne, että perunat, riisi, pasta ja sekasalaattia ja kananmunia ja kasviksia eri muodoissaan uuniruokana niin on terveellistä muttei lihottavaa.
Maustamaton jogurtti 1 kg purkki noin 1,5 e. Kannattaa valita se, jossa on rasvaa 1,5 prosenttia. Rasvaton ei sovi niin hyvin kastikepohjaksi ja leivontaan. Tuo 1,5 prosenttia rasvaa sisältävä käy hyvin esim. piimäkakkuihin, dippi- ja salaattikastikkeisiin ja jopa mamman marjapiirakkaan. Eli kermaviilin sijasta.
Tottakai hyvää sellaisenaan ja smoothiessa.
Hasselbackan perunat ovat herkullisia ja ei voi varsinaisesti perunalumen makua moittia.
Juustoraaste ja korppujauho eivät ole pakollisia Hasselbackan perunoiden teossa, mutta antavat kivan lisän makuun.
Perunoiden osittaiseen viipalointiin minulla on puinen leikkuulauta muovisen leikkuulaudan päällä perunan mentävällä reunakololla. Nopeuttaa hommaa tavattomasti.
Perunalumen perunat voi keittää, mutta minusta niistä tulee parempia kun ne höyryttää. Puristin on tarpeen tässä ruokalajissa.
Perunalumi pitää syödä heti (on parempaa niin) ja se puristetaankin suoraan lautaselle.
Valmissalaatin hinnalla saa ämpärin hapankaalia (jos ei itse jaksa valmistaa). Paljon ravitsevampaa.
Vierailija kirjoitti:
Tuossahan on melkein kaikki ruoka mitä suomalainen ihminen tarvitsee, jos lihan ottaa lisäksi halutessaa, mutta se maksaa lisää.
Noista saa kaiken perusruoan. Ravintsemuslääkäri sanoi että suomalaiset ovat lihoneet kun syövät liian usein herkkuruokia, että herkut pitää säästää juhliin, siis kai lasagne, äyriäispata, pihvit jne, että perunat, riisi, pasta ja sekasalaattia ja kananmunia ja kasviksia eri muodoissaan uuniruokana niin on terveellistä muttei lihottavaa.
Se on juuri näin! Tässä on kaikki mitä tarvitaan ravitsemuksellisesti. Pellavansiemenrouhe tai pellavansiemeniä puuroon lisäksi tai muutama saksanpähkinä tai chian siemeniä. Näistä saa hyviä rasvahappoja! Maksaa kyllä, mutta määrä on pieni.
T. Ap
Parsakaali on varmaan terveellisimpiä vihanneksia mutta hinnat vaihtelee aika paljon.