Miten näkkileivässä voi olla kuitua 27 grammaa per 100 grammaa leipää? Kun tavan vaaleassa leivässä on4 grammaa
Toki se on kuivattu, mutta energiamäärässä ei kuitenkaan ole mitään isoa eroa noissa leivissä per 100g
Kommentit (8)
Vaalea leipä on valmistettu erilaisista jauhoista kuin näkkileipä.
Olisiko hieman kuivempaa kuin tavallinen käntty...
Koska sinne on jauhettu sekaan näkkiä.
Ei niissä ole samat ravintoarvot. Esim hiilareita on yhdessä palassa noin puolet vähemmän kuin tavallisessa leipäpalassa. Ravintoarvot ovat myös kaikkea muuta kuin kalorit, se vaan tuntuu monelta nykymammalta täysin unohtumaan.
Vierailija kirjoitti:
Vaalea leipä on valmistettu erilaisista jauhoista kuin näkkileipä.
On vehnänäkkäreitäkin, revipä siitä.
Koska nökkileivön valmistukseen köytetään jauhoja, joihin on jauhettu koko se viljanjyvö, kun taas vaaleisiin leipiin köytetään jauhoja, jossa viljanjyvistä on (kuorittu) hiottu ne päälimmäiset kerrokset pois.
Viljanjyvössä ne kuidut,vitamiinit ovat suurimmalta osalta siinö heti " kuoren" alla ei siellä ytimessä.
Sama koskee esim.riisiä tummassa riisissä ravintoarvot ovat paremnat kuin " tavallisessa" koska niitä on kuorikerroksia ei ole hiottu pois.
Niin on ärsyttävä sana tuo TAVAN. Siitä huolimatta pidän näkkäristä.
Tolla saakin helposti puolet päivän kuiduista. Vähän paprikaa yms päälle.