Pajonko teillä on mennyt pääsiäisen pääateriaan?
Me selvittiin noin 50 eurolla,koska vieraat tuo viinit. Syömässä huomenna 6 aikuista ja 3 lasta (3-8-vuotiaita). Ruokana on loimulohta, paahdettuja valkosipuli-kaprisperunoita, paahdetut tankoparsat, Bearnaise kastiketta, sekasalaattia ja jälkiruoaksi Aino-jäätelöä (sitä vanilja-mansikkaa).
Kommentit (40)
Ite teit sitten loimulohen ja kalastitkin?
10€ palvilammaspala, pari vuotta kaapissa pyörinyt punaviini ja varmaan bulguria ja jotain kasviksia. Lampaasta riittänee parin päivän kiusaukseenkin meille kolmelle.
En mä juhlapyhille mitään ruokabudjettia varaa, syödään kuitenkin joka päivä, välillä halvemmin välillä kalliimmin.
Tasan tarkkaan yhden karitsanpaistin verran, maksoi hyvän yli 20 ja siitä -30%.
Muutama euro, ostin perunoita ja porkkanoita. Kanttarellit ja jauhelihan otin pakastimesta, en välitä perinteisistä pääsiäisruuista, jälkkäriksi paistoin räiskäleitä.
Vierailija kirjoitti:
Ite teit sitten loimulohen ja kalastitkin?
En tehnyt, mutta teen huomenna. Kala oli kalatiskiltä tarjouksessa 9,95 kg..
puuroa aamulla.päivällä hernesoppaa.illaksi leipää ja saikkaa.
Vierailija kirjoitti:
10€ palvilammaspala, pari vuotta kaapissa pyörinyt punaviini ja varmaan bulguria ja jotain kasviksia. Lampaasta riittänee parin päivän kiusaukseenkin meille kolmelle.
En mä juhlapyhille mitään ruokabudjettia varaa, syödään kuitenkin joka päivä, välillä halvemmin välillä kalliimmin.
Ja tänään savustetaan kirjolohta samoin kympin pala vaan yhdelle ruualle. Kaveriksi höyrytettyjä papuja. Huomisen pääateria tulee halvemmaksi.
Sama
Ei juhlaruokakaan lopulta niin kallista ole, kun hyvin suunnittelee. Meillä huomenna kuusi aikuista syömässä. Alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Alle 50 euroa. Hieman parempi punaviini tuli tuohon päälle. Sillä oli hintaa 17 euroa.
Toki jos ravintolaan mentäisiin syömään vastaa setti, niin kokonaishinta varmaan lähenisi 300 euroa koko porukalta.
Vierailija kirjoitti:
Ite teit sitten loimulohen ja kalastitkin?
Niin, ajatella, että loimulohta voi tosiaan tehdä itsekin 🙄 Elä ja opi.
50 kympillä ei paljoa juhlita tai kutsuta vieraita!
Vierailija kirjoitti:
Ei juhlaruokakaan lopulta niin kallista ole, kun hyvin suunnittelee. Meillä huomenna kuusi aikuista syömässä. Alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Alle 50 euroa. Hieman parempi punaviini tuli tuohon päälle. Sillä oli hintaa 17 euroa.
Toki jos ravintolaan mentäisiin syömään vastaa setti, niin kokonaishinta varmaan lähenisi 300 euroa koko porukalta.
Hyvin suunniteltu! Vähän yli 8 eurolla 3 ruokalajin ateria ruokailijaa kohden. Ravintolassa viineineen ei välttämättä edes se 300 riittäisi.
Ostin RESQ lammaslihapullia ja valkosipuliperunoita kympillä ja siihen kaveriksi vielä itse air fryerissä pöhistetyt rosmariinipunajuuret. Noista syö 2-3 annosta. Ja jälkkäriksi laku-, karamelli- ja mokkamämmit.
Viiniä en juo.
Vierailija kirjoitti:
50 kympillä ei paljoa juhlita tai kutsuta vieraita!
Joo ap. Peru kutsut, kun ei tolla hinnalla palstatuomariston mukaan voi istua pääsiäispöytään vieraiden kanssa.
Paljon, ainakin 6 tuntia. Ensin jälkiruoat ja kahvileivät, sitten pääruoka lisukkeineen, viimeksi alkuruoka. Saa kyllä joskus menemään aikaa enemmänkin, riippuu menusta.
Vierailija kirjoitti:
50 kympillä ei paljoa juhlita tai kutsuta vieraita!
50 kympillä eli 500:lla? Sulla on joko talous hukassa tai kalliit kaverit.
Tänään tein paahtojuuresket uuniin, päälle Kappeli juustoa ja grillattua kanaa sekä turkkilaisesta jogurtista kastikkeen. Huomenna kepeä keitto kevääseen ja maanantaina nakkilan kasvispata ja tiistaina herkullinen kasvis-sosekeitto, tiistaihin saakka homma hanskassa. Jälkkäreitä sitten erilaisia, sitä sun tätä, mitä nyt on mieleen tullut ostaa !
Ei ollu mitään " pääateriaa". Lämmintä ruokaa vaan, aivan ku muinakin vuoden päivinä. Kalakeittoa tein tänään.