Lue keskustelun säännöt.
Onko kukaan ostanut lemon curd tahnaa, anna parhaat vinkkisi leivontaa tms. käyttöön
Kommentit (3)
Lemon curdhan on tosi hyvää, me käytetään paahtiksen päällä. Samoin voi sitä laittaa esimerkiksi kakun väliin. Muutenkin sitä voi käyttää varmaan ihan samalla tavalla kuin hilloa tai marmeladia. Lemon curdia voi tehdä helposti myös itse. Olen melko varma Delia Smithillä on resepti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ja täytekakusta tuli todella raikkaan makuinen, kun sitä laittoi täytteeksi.
Lemon curd eli Sitruunatahna
2 sitruunaa
4 keltuaista
2 dl sokeria
50 g voita
1 tl vanilliinisokeria
Raasta huolellisesti pestyjen sitruunoiden kuoreet ja purista mehu talteen. Vatkaa vesihauteessa keltuaisia ja sokeria kunnes vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. ( Eli isompaan kattilaan vesi kiehumaan ja siihen pienempi kattila/kulho keltuaisille ja sokerille)
Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu vähitellen, koko ajan vatkaten. Nosta kattila/ kulho vesihauteesta ja vatkaa vähän jäähtyneen seoksen joukkoon voi. Mausta vanilliinisokerilla. Maista pikkuleipien tai paahtoleipien kanssa. Sekoita kermavaahtoon ja käytä seosta tuulihattujen tai täytekakkujen täytteenä.
Lemon curd säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa pari viikkoa.