Lammas pannulla
Voiko pääsiäisenä laittaa lampaan pannulla ajan säästämiseksi? En haluaisi pitää paistia tuntia uunissa. Tuleeko pannulla hyvä lammaspihvi? Mitä pitäisi huomioida? Mikä osa lampaasta on sopiva pihviksi, sisäfileekö? Jotain muitakin luuttomia osia on myynnissä.
Kommentit (15)
Samalla tavalla paistuu kuin mikä muukin liha.
Sisäfilee, ulkofilee, entrecote? Mikä on paras pannulle? Onko sisä- ja ulkofileessä selvä ero?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Samalla tavalla paistuu kuin mikä muukin liha.
Tuleeko jollain tavalla laitettaessa se joku kuuluisa villasukan maku?
Ap
Tai kannattaisiko lampaan sijasta valita kuitenkin nauta? Onko lammas edes vaivan väärti edes maunsa puolesta?
Ap
Hyvä ihminen, avaa keittokirja oikeasta kohdasta!
Karitsan sisäfileet ovat hyvin ohuita ja kapeita. Vaativat ja sietävät vain muutaman minuutin paistamisen ja sen jälkeen vartin verran asettumisaikaa foliossa. Yhtä vaivattomia, mutta hieman pidemmän paistoajan vaativat karitsan ulkofileet.
Pyörittele karitsan ulkofileet (huom. ei täysikasvuisen lampaan) rosepippurissa, suolaa, paistele pannulla pari minuuttia (joka puolelta). Kääri folioon jatkokypsymään. Tarjoa perunoiden, kasvisten ja punaviinikastikkeen kanssa. Ja sen kastin sitten teet itse ede päivänä etkä osta valmismönjää.
Vierailija kirjoitti:
Karitsan sisäfileet ovat hyvin ohuita ja kapeita. Vaativat ja sietävät vain muutaman minuutin paistamisen ja sen jälkeen vartin verran asettumisaikaa foliossa. Yhtä vaivattomia, mutta hieman pidemmän paistoajan vaativat karitsan ulkofileet.
U.s. skriver om får. Personligen skulle jag rekommendera lamm ytterfilé för stekpannan. Vad får beträffar så är stekpannan fel redskap om det är det enda.
Sisäfilee ja ulkofilee on oikein hyvää pannulla paistettuna, muut voi jäädä sitkeäksi.
Nykyiset teurastustavat ei yleensä tuo villan makua, si liittynee entisajan kotiteurastuksiin. Kannattaa valita karitsaa, on oikein hyvää ja suussa sulavaa.
Ap, voit tehdä lammasjauheliha pihvit. Oikein maisyettuna ja minttuhillolla ryyditettynä, tosi herkkua.
Lisäksi hyvä kastike ja keitetyt perunat.
Siskoni tarjosi toissa pääsiäisenä tälläisen pääsiäisaterin, ja olimme myytyjä.
Minusta se maistui paremmalta kuin lammaspaistii.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Samalla tavalla paistuu kuin mikä muukin liha.
Tuleeko jollain tavalla laitettaessa se joku kuuluisa villasukan maku?
Ap
Tali, joka on siis lampaan rasvaa, on se joka aiheuttaa tunkkaisen villasukan maun.
Fileissä ei talia ole mutta usein karitsanpaistissa on jonkin verran. Se kannattaa poistaa huolellisesti kuten kalvotkin.
Ei taida olla ruoanlaittaja täällä, mutta joku jaksaa kyllä alapeukuttaa. LOL
Ap
Uskaltaako uusi-seelantilaista tai australialaista lammasta ostaa? Entä pakasteena?
Ap