Vanha 76-vuotias leskirouva täällä. Minäpä teen itse maksalaatikon. Siihen ei moni pysty. Oli edesmenneen mieheni
Markun herkkua. Lepää rauhassa mieheni,kyllä me vielä tavataan toisella puolella.
Kommentit (20)
Et oikeasti ole 76-vuotiasta nähnytkään.
Olet oikeasti 38-vuotias, eronnut. Miehesi mielestä maksalaatikko oli ihan ok, mutta lähinnä sitä käytettiin taloudessanne koiranruokana.
Ai vaikea tehdä?
1 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1 tl suolaa
2 sipulia
2 rkl voita
5 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl rusinoita
1 kananmuna
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 tl meiramia
tl mustapippuria
tl inkivääriä
300 g jauhettua maksaa
Keitä riisiä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä noin 15 minuuttia.Puuron kiehuessa, kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa.Yhdistä puuropohjaan maito ja keitä noin 15 minuuttia.
Lisää löysään puuroon kerma, rusinat, muna, siirappi ja mausteet. Lisää viimeiseksi jauhettu maksa ja sekoita tasaiseksi, vellimäisen löysäksi seokseksi.Kaada massa voideltuun (noin 2 litran vetoiseen) uunivuokaan.Kypsennä 175-asteisessa uunissa 11 tuntia.
Ihan sööttiä tietysti, mutta oikeastihan maksalaatikon tekeminen itse on tyhmyyttä.
No kunnon sähkönkulutusta,jos uunissa 11 tuntia!!
Ei pysty ei. Mulla ainakin voisi jäädä syömättä se maksalaatikko, jos joutuisin itse laittamaan. Vähän silleen herkkä olen, jo munien syönti rupesi nyt uutisten myötä tökkimään.
Einesmaksalaatikosta tykkään kyllä tosi paljon, tuskin saisin itse samanlaista aikaan edes.
Vierailija kirjoitti:
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 11 tuntia.
350-asteisessa uunissa riittää 5,5 tuntia. Aromipesässä menee 24 tuntia, mutta säästää aikaa kun voi hauduttamisen aikana tehdä muita hommia.
Yleensä onnistuu ihan kivasti ensikertaa tevälläkin
Olen tehnyt, mutta tykkään enemmän Saarioisten maksalootasta. Sen makuista en osaa tehdä.
- n67v -
Maksalaatikko on tosi helppo tehdä itse. Teen usein, tänään otan viimeisen palan pakasteesta eli parin viikon päästä uutta tekemään.
Maksalaatikkoa syötetään koirille. Ei ihmisille.
Edesmennyt anoppini teki maksalaatikon siten, että keitti kokonaisen vasikanmaksan maustevedessä, jäähtyneenä raastoi maksan ja sen parempaa ja pehmeämmän makuista maksalaatikkoa en ole saanut. Kerran tein itse tällä reseptillä, yhtä hyvää tuli mutta liian työlästä.
Vierailija kirjoitti:
Maksalaatikko on tosi helppo tehdä itse. Teen usein, tänään otan viimeisen palan pakasteesta eli parin viikon päästä uutta tekemään.
Mikäs se olisikaan sen parempaa lauantai-illan herkkua, kuin pakkasesta otettu viimeinen pala maksalaatikkoa, nam!
Vierailija kirjoitti:
No kunnon sähkönkulutusta,jos uunissa 11 tuntia!
Kopiointi epäonnistui.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.
Vierailija kirjoitti:
Maksalaatikkoa syötetään koirille. Ei ihmisille.
Maksalaatikko on ihmisen ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maksalaatikko on tosi helppo tehdä itse. Teen usein, tänään otan viimeisen palan pakasteesta eli parin viikon päästä uutta tekemään.
Mikäs se olisikaan sen parempaa lauantai-illan herkkua, kuin pakkasesta otettu viimeinen pala maksalaatikkoa, nam!
Sarkasmisi meni ihan hukkaan nyt. Pidän itse tehdystä maksalaatikosta, minulle se on herkkua. Söisin useamminkin, mutta kohtuus kaikessa. En muuten ole keksinyt selitystä, miksi ei tekisi ruuaksi omien mieltymystensä mukaista ruokaa. Makaronilaatikkoa en tee ikinä. Kalaa syön usein, siitäkin pidän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 11 tuntia.
350-asteisessa uunissa riittää 5,5 tuntia. Aromipesässä menee 24 tuntia, mutta säästää aikaa kun voi hauduttamisen aikana tehdä muita hommia.
Kopioidessa tuli virhe. Se on 1-1,5h.
Meillä syö maksalaatikkoa minä, puolisoni ja koirat. Kaikki tykkää.
Olen lapsuuden kodissani päässyt tekemään maksalaatikkoa, kun meillä oli kotona lihamylly tai miksi sitä sanottiin, mikä jauhoi maksan. Olimme karjantuottajia. Jos tulee suurempi konflikti, niin miten nykyajan ihmiset selviävät, kun ei osata valmistaa ruokaa.
🖕