Syötkö perunat kuorineen vai kuorittuina?
Kommentit (31)
Riippuu perunoista, jos kuori on ohut eikä ole rupea tai muuta tautia syön kuorineen.
Kaikki kuorineen. Eipä perunassa juuri muualla kivennäisaineita olekaan.
Kuirineen. Myös ruuat teen perunoistakuorineen.
Perunoita tulee kuorittua vain pienimmille lapsille. Itse syön kuorineen.
Ilman kuoria, aina. Kuoret jää kitalakeen pyörimään. Grillimakkarassa sama juttu, ellei kärtsää niitä kunnolla.
Kuka hullu nyt perunoita syö kuorineen???
Se riippuu siitä mitä perunoista tekee. Lihasoppaan ja perunamuusiin kuorin esimerkiksi. Uuniperunoita en kuori vaan pesen hyvin ja uuniperunoiksi ostan hyvää laatua, joissa ei ole paksu kuori. Uudet perunat aina kuorineen ja paljon silliä.
Vierailija kirjoitti:
Kuka hullu nyt perunoita syö kuorineen???
Että mitä? Miksei söisi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuka hullu nyt perunoita syö kuorineen???
Että mitä? Miksei söisi?
Pöljä tai hullu pitää olla joka syö perunat kuorineen.
Kuorineen, jos on suht siistit kuoret.
Juuri söin perunan kuorineen. Ensin pesin sen, sitten siivutin sen juustohäylällä. Huuhtelin ja kuivasin siivut. Laitoin pellille ja uuniin 150 astetta 15 min kiertoilmalla. 15 min jälkeen sudin viipaleiden päälle öljyä. Toiset 15 min ja otin pois uunista. Mausteet päälle ja annoin sipsieni jäähtyä hieman. Nyt ne on jo syöty.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuka hullu nyt perunoita syö kuorineen???
Että mitä? Miksei söisi?
Pöljä tai hullu pitää olla joka syö perunat kuorineen.
Niin? Mitä siitä, kattilaan vaan ja sitten suuhun, nam nam
Perunan kuorissa on eniten myrkkyä eli solaniinia - jos aiotte epäterveellisiä perunoita syödä niin kuorikaa ne edes.
Vierailija kirjoitti:
Kuka hullu nyt perunoita syö kuorineen???
Nimenomaan fiksu syö kuorineen, koska perunan ravinteet ovat lähinnä nimenomaan niissä kuorissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuka hullu nyt perunoita syö kuorineen???
Nimenomaan fiksu syö kuorineen, koska perunan ravinteet ovat lähinnä nimenomaan niissä kuorissa.
Ja myrkyt myös.
Vierailija kirjoitti:
Perunan kuorissa on eniten myrkkyä eli solaniinia - jos aiotte epäterveellisiä perunoita syödä niin kuorikaa ne edes.
No joo, kuka nyt vihertävää perunaa söisi ja tietäisitpä vain kuinka monta tonnia siihen perunaan laitetaan tuholais aineita yms kun se on vielä pellolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Perunan kuorissa on eniten myrkkyä eli solaniinia - jos aiotte epäterveellisiä perunoita syödä niin kuorikaa ne edes.
No joo, kuka nyt vihertävää perunaa söisi ja tietäisitpä vain kuinka monta tonnia siihen perunaan laitetaan tuholais aineita yms kun se on vielä pellolla.
Ei se ettei se viherrä tarkoita etteikö siinä olisi myrkkyjä. Ja se suurin pitoisuus on juuri siinä kuoressa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Perunan kuorissa on eniten myrkkyä eli solaniinia - jos aiotte epäterveellisiä perunoita syödä niin kuorikaa ne edes.
No joo, kuka nyt vihertävää perunaa söisi ja tietäisitpä vain kuinka monta tonnia siihen perunaan laitetaan tuholais aineita yms kun se on vielä pellolla.
Ei se ettei se viherrä tarkoita etteikö siinä olisi myrkkyjä. Ja se suurin pitoisuus on juuri siinä kuoressa.
Jos se itää, niin voi olla. Kun kaupasta kattilaan niin ei ole mitään ja ei haittaa jos muutaman päivän pöydälläkin on, ihan syötävää kuorineen päivineen.
uudet perunat kuorineen.