Tekisi mieli perunamuusia
Mutta mulla ei ole perunan kuorijaa. Muistan ,kun lapsuudessani isä kuori perunat ja äiti muusinuijalla ne sitten muusasi.
Kommentit (20)
https://www.gigantti.fi/product/kodin-pienkoneet/keittiovalineet/peruna…
Nyt vaan mars G-kauppaan tai johonkin vastaavaan ja ostat sen perunankuorijan.
Keitä perunat kuorineen. Kuori kypsät perunat. Sitten vaan kattilassa survot ne ja lisäät kiehautettua maitoa, mausteita ja voita tai margista. Kyllä kelpaa.
Aikoinaan meillä lapsuudenkodissa perunat kuorittiin pienellä veitsellä. Miksi et tekisi niin? Ei meillä ollut perunankuorintaveistä.
Hedelmäveitsi tai joku muu veitsi käy hyvinkin perunoiden kuorimiseen.
Onko juuresveistä tai muuta pientä terävää veistä? Ite kuorin perunat juuresveitsellä, käytän sitä nopeammin kuin kuorimaveistä.
Kysäsepä naapurista kuoriveistä lainaksi näin enshätään, jos veitsellä kuoriminen ei onnistu.
Pese hyvin perunat ja keitä ,muusaa ja laitat joukkoon maitoa tipan ja palan voita, suola pippuri.Vatkaa kovasti , että tulee silkinpehmeä muusi.
Vaihtoehtona voit käyttää juustohöylää tai veistä.
Vierailija kirjoitti:
Aikoinaan meillä lapsuudenkodissa perunat kuorittiin pienellä veitsellä. Miksi et tekisi niin? Ei meillä ollut perunankuorintaveistä.
Todellista ryysyköyhälistöä...
Vierailija kirjoitti:
Hyvää tulee Lidlin jauheesta. Helppoa, nopsaa, maukasta, riittoisaa.
Minulle maistuu myös se basket harvest muusijauhe. Vesi kiehuvaksi 7,5 dl/pussi. Mausteet veden sekaan heti, niin maut irtoaa valkopippurijauheesta, paprikajauheesta. Lisäksi suolaa ja voita. Hyvää tulee. Siinä pakkauksessa on neljä pussia. yhdestä pussista tulee 2-3 annosta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aikoinaan meillä lapsuudenkodissa perunat kuorittiin pienellä veitsellä. Miksi et tekisi niin? Ei meillä ollut perunankuorintaveistä.
Todellista ryysyköyhälistöä...
Ei niitä ollut myynnissä ...
Kokitkin tekevät muusia kuorimattomista perunoista - jos kuori on hyväkuntoinen harjaat vain perunat kunnolla, kuoriminen ei ole pakollista. Helppo tapa kuoria on viiltää perunan keskelle rengas, keittää peruna ja puristaa kuori irti.
Niin, miksi et itse kuori. Se on pikku temppu.
Herran jumala, aina oon kuorinu ihan pikku hedelmäveitsellä. Niit saa lähikaupasta.
Kysy muusikoilta, ne kyllä osaavat!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aikoinaan meillä lapsuudenkodissa perunat kuorittiin pienellä veitsellä. Miksi et tekisi niin? Ei meillä ollut perunankuorintaveistä.
Todellista ryysyköyhälistöä...
Ei siihen aikaan kenelläkään ollut perunankuorintaveistä. Nykyäänkin myydään ihan vaan tavallisia veitsiä perunan kuorimaveitsinä. Onko sun mielestä ap myös ryysyköyhälistöä?
Kun ostat perunankuoriveitsen, niin äläpä osta sitä, jossa se terä heiluu sinne tänne. Osta tukeva fiskarsin veitsi, jossa kahva on musta- oranssi, eikä lipsu märässä kädessäkään.
Kun kiehautat muutaman desin maitoa, niin lisää siihen maitoon valkopippuria veitsen kärjellinen, sipulijauhetta, vähän kurkumaa ja voita. Muusauksen jälkeen tietty lisäät tän maitoseoksen perunaan ja sekoitat.
Toinen hyvä on hölskypotut. Jos ei kiinnosta kuoria perunoita, niin hyvin pestyt (tai kuoritut) perunat pilkot paloitksi 2cm kertaa 2cm. Keitä kypsiksi, kaada vesi pois. Lisää voita tai oliiviöljyä, yrttejä ja mielusia mausteita. Lisää kermaa päälle. Kansi kattilan päälle ja hölskytä kunnolla pitämällä peukalot kannen päällä.
Hyvää tulee Lidlin jauheesta. Helppoa, nopsaa, maukasta, riittoisaa.