Apua! Kakkupohjan säilytys
Kuinka monta päivää voi säilyttää paistettua kakkupohjaa ennen täyttämistä ja miten se kannattaa säilöä että säilyy parhaiten? Minulla juhlat tulossa ja ajattelin leipoa pohjat ennakkoon, kuitenkin leivontapäivä menee parin päivän päähän itse juhlista, joten en tiedä onko järkeä tai edes tilaa pakastaa pohjia siksi aikaa.
Kommentit (5)
En kyllä leipoisi viikkoa ennen ainakaan pakastamatta. Kakkupohjat ovat aika kosteita kuitenkin ja saattavat homehtua siinä ajassa.
Ainiin, sekin unohtui vielä mainita että osaan pohjista tulee myös rasvaa, sillä teen myös "erityisruokavaliollisille". Säilyisikö kuitenkin huoneen lämmössä reilun vuorokauden ennen täyttämistä?
-ap
Vierailija kirjoitti:
En kyllä leipoisi viikkoa ennen ainakaan pakastamatta. Kakkupohjat ovat aika kosteita kuitenkin ja saattavat homehtua siinä ajassa.
Ok, voisiko halkaistut ja pakastetut kakkupohjat täyttää ennen sulatusta?
Kakkupohjat voi leipoa vaikka viikkokin etukäteen ja säilyttää ilmatiiviisti, ei pitäisi olla ongelma ja täyttää kannatta vuorokausi ennen tarjoilua että ehtii mehevöityä.