Milloin vähäsokerisuudesta tulee normi?
Jonkin verran on tuotteita, joista saa vähäsokerisemman version, johon EI ole lisätty makeutusaineita.
Mutta milloin se laajenisi kaikkeen valikoimaan? Monet tuotteet olisivat paljon parempia, jos sokeria vähennettäisiin jopa puolet.
Ikävintä on, kun sokeri korvataan ällömakeilla tekoaineilla tai kikkailemalla kovan rasvan tmv kanssa.
Kommentit (17)
Mistä tuotteista puhut?
Osta perusruoka-aineita ja kokkaa itse niin ei ole ongelma.
Heti kun sokeriset tuotteet kielletään lailla.
Tarkoitan esimerkiksi jäätelöä (on onneksi vähäsokerisempi versio, mutta voisi olla vieläkin vähemmän), erilaisia maustekastikkeita (chili, soija ym). Ylipäänsä kaikenlaisia tuotteita, joita harvemmin tehdään kotona alusta loppuun.
Sokeri on halpaa. Rahakortti siinäkin.
Ne ovat JÄLKIRUOKIA! Niiden on tarkoitus olla makeita.
Ei sokerista tulla ikinä kaupallisessa käytössä luopumaan. Sokeri koukuttaa ja koukussa olevat ostavat lisää sokeroituja tuotteita.
Vierailija kirjoitti:
Mistä tuotteista puhut?
Osta perusruoka-aineita ja kokkaa itse niin ei ole ongelma.
En itse puhu ensisijaisesti eineksistä, mutta olisi kyllä hyvä, jos niissäkin asia huomioitaisiin. Monilla ei ole voimia/aikaa valmistaa kaikkea itse.
Elintarvikevalmistajat testaavat jatkuvasti tuotteita kuluttajilla ja myyntiin tulee sellaista mitä ihmiset testeissä mieluiten syövät. Mitään ei tehdä nykyään sokkona.
Vierailija kirjoitti:
Heti kun ne alkavat mennä paremmin kaupaksi kuin sokeroidut tuotteet.
Mutta kun niitä ei ole tarjolla lainkaan, niin eihän ne voi mennä kaupaksi.
Vierailija kirjoitti:
Ne ovat JÄLKIRUOKIA! Niiden on tarkoitus olla makeita.
Ai chili- ja soijakastike?
Lisäksi, emme me kaikki kaipaa ybermakeaa jälkkäriä. Vieno makeus riittää.
Vierailija kirjoitti:
Heti kun ne alkavat mennä paremmin kaupaksi kuin sokeroidut tuotteet.
Olisi kiinnostava tietää, kuinka paljon tästä on tehty markkinatutkimusta, vai otaksutaanko vain.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Heti kun ne alkavat mennä paremmin kaupaksi kuin sokeroidut tuotteet.
Mutta kun niitä ei ole tarjolla lainkaan, niin eihän ne voi mennä kaupaksi.
Siis mitä ei ole tarjolla? Sokeroimatonta jäätelöä? Ei varmaan, kun ei kukaan sitä ostaisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ne ovat JÄLKIRUOKIA! Niiden on tarkoitus olla makeita.
Ai chili- ja soijakastike?
Lisäksi, emme me kaikki kaipaa ybermakeaa jälkkäriä. Vieno makeus riittää.
Se chilikastike tulee Aasiasta jossa ruokiin laitetaan aina sokeria 🤮
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ne ovat JÄLKIRUOKIA! Niiden on tarkoitus olla makeita.
Ai chili- ja soijakastike?
Lisäksi, emme me kaikki kaipaa ybermakeaa jälkkäriä. Vieno makeus riittää.
Chilikastike ilman sokeria on nimeltään Tabasco. Osta sitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ne ovat JÄLKIRUOKIA! Niiden on tarkoitus olla makeita.
Ai chili- ja soijakastike?
Lisäksi, emme me kaikki kaipaa ybermakeaa jälkkäriä. Vieno makeus riittää.
Jos jos jälkiruasta poistetaan sokeria sen rakenne muuttuu niin radikaalisti että joudutaan lisäämään vaikka mitä keinotekoisia aineita tai muuttamaan kokonaan koostumusta huonommaksi.
Vierailija kirjoitti:
Elintarvikevalmistajat testaavat jatkuvasti tuotteita kuluttajilla ja myyntiin tulee sellaista mitä ihmiset testeissä mieluiten syövät. Mitään ei tehdä nykyään sokkona.
Tämä. Valtaosa ihmisistä tykkää todella makeista tuotteista ja pitää esim. viinimarjoja liian happamina.
Heti kun ne alkavat mennä paremmin kaupaksi kuin sokeroidut tuotteet.