Tienaisko rahaa jos alkaisi myydä suklaalla kuorrutettuja kauralastuja ja perustaisi lettu ja vohveli ravintolan?
Kommentit (60)
Kylllä tolla michelin tärven varmaaan tienaisi.
Voit itse katsoa, paljonko porukkaa on markettien yhteydessä olevissa kahviloissa.
Varmaaan naisenkin löytäisi lettuguruna.
Kahvila on erittäin huono ja hankala liikeidea saada kannattavaksi.
Ja mainoslauseeksi: "Lettua vitkuttelematta"
Onko sellainen käsite kuin liiketalous sinulle tuttu? Katetuotto, markkinatutkimus, pysyvät ja muuttuvat kustannukset? Jos ei, niin en suosittele ryhtymään yrittäjäksi.
Yhden tuotteen kahvilayritys ei kuulosta kovin loistavalta idealta.
Ei kuulosta rahasammolta.
Mutta samanlaiselta pikkunypertelyltä kuulostaa smoothiebaari ja donitsikiska, mutta ihan hyvää bisnestä Jungle Barista ja Arnoldsista tuli.
Joten ei muuta kuin bisnestä pystyyn. Sijainti on varmaan tässä se juttu. Kiska sinne missä ihmiset liikkuu muuutenkin jo ostohousut jalassa.
Vierailija kirjoitti:
Ja mainoslauseeksi: "Lettua vitkuttelematta" .
Sekä: Pikkainen kahvi.
Puolessa vuodessa kasassa ensimmäinen miljoona.
Oletko nyt ihan varma, että tuollaista kysymystä kannattaa esittää palstalla jossa ei ole yhtäkään yrittäjää ja todella vähän työssäkäyviä? Täällä on pääasiassa työttömiä ja äippälomalla olevia naisia.
Vierailija kirjoitti:
Onko sellainen käsite kuin liiketalous sinulle tuttu? Katetuotto, markkinatutkimus, pysyvät ja muuttuvat kustannukset? Jos ei, niin en suosittele ryhtymään yrittäjäksi.
Yhden tuotteen kahvilayritys ei kuulosta kovin loistavalta idealta.
Eiköhän tuollaiset asiat äkkiä opettele.
Toimitilat, jossa kulkee paljon ihmisiä, potentiaalisia asiakkaita, ovat erittäin kalliita, esim. kauppakeskuksissa. Edes sen tilavuokran maksamiseksi ei taida pikkupurtavaa ja kahvia saada myytyä niin pajon, että saisi edes ne katettua, ja sitten on vielä vaikka kuinka paljon muita kustannuksia siihen päälle, ensinnäkin raaka-aineet, sähkö, vesi, työvoima, verot, yrittäjän velvollisuudet, jne. jne jne ym ym ym. mutta tuloja kertyisi vain pienesti niistä pikkupurtavista.
Lisäksi tämä ahne ja arvaamaton valtio sekä EU kyllä keksii koko ajan yhä vain lisää velvollisuuksia ja kalliiksi käyviä sääntöjä ja sääntelyjä niin kansalaisten kuin yritystenkin kärsittäväksi.
Saadaksesi voitolla katettua kaikki kulut, todennäköisesti pikkupurtavan ja kahvin hinta pitäisi säätää niin korkeaksi, ettei niitä kukaan ostaisi.
Valitettavasti ei, nykyään suurimmalla osalla ihmisistä ei vaan ole rahaa mihinkään ylimääräiseen.
Kokeile. Mutta paikka kannattaa valita hyvin. Sellainen, jossa ihmisiä liikkuu ja tulee helposti nälkä. Vaikka suositun kuntosalin viereen 😁
Miten olis kesäkahvila torille? Vohvelikesäkahvila kuulostaa hyvältä.
Vierailija kirjoitti:
Onko sellainen käsite kuin liiketalous sinulle tuttu? Katetuotto, markkinatutkimus, pysyvät ja muuttuvat kustannukset? Jos ei, niin en suosittele ryhtymään yrittäjäksi.
Yhden tuotteen kahvilayritys ei kuulosta kovin loistavalta idealta.
Yhden tuotteen kahvila voi menestyä, kun sen osaa brändätä oikein, tutustu esimerkiksi Tampereen vohvelikahvilaan (nimenomaan se Ojakadulla oleva).
Aloittajalle. Mene jollekin yrittäjyyskurssille jossa tutustutaan liiketoimintasuunnitelman tekemiseen ja kannattavuuslaskentaan. Kahvilan kannattavuus on viime kädessä myös kiinni sijainnista, kuinka paljon kilpailua ja paljon on mahdollisia asiakkaita. Asiaa on mahdoton pelkän konseptin perusteella arvioida.
Ite oon ajatellu ruveta myymään Itiksessä tai sen liepeillä t-paitoja joissa lukee I love Kela. Love ilmaistaan tietysti hienolla sydänkuvalla mutta tänne sitä ei saa laitettua. Se poistuu. Mutta luulen että menekki on kova ja perheeni rikastuu.
Vohveliketju ruokakauppojen eteen, miksipä ei. Tuoksuvia vohveleita ja erilaisia luksustäytteitä. Kyllä voisin raskaan kauppareissun päälle tuollaisen ottaa jos se olisi helposti saatavilla.
Johonkiin supermarketin yhteyteen jossa tuoksuu letut ja tuore kahvi.