Järkyttävän hyvä ruoka
Tein tänään ratatouillea, johon päätin heittää jauhelihan mukaan. Tähdet olivat kohdillaan, ja tämähän maistui aivan järkyttävän hyvälle, joten halusin jakaa ohjeen teidänkin kanssa. Äitini söi tätä herkkua mahdottomasti eikä ollut uskoa, että ruoan ainut rasva on jauhelihan oma rasva.
Tässä ohje:
2 kesäkurpitsaa
1 Munakoiso
1 Paprika
3 keltasipulia
3 valkosipulia
3 kiinteää normi lihaliemikuutiota TAI 2 fond du chef pehmeää lihaliemikuutiota
1,5 rkl punaviinietikkaa
reilu 1 rkl sokeria
800g tomaattimurskaa (ei tarvitse olla hienoksi pienennettyä tomaattimurskaa vaan ihan tavallista tomaattimurskaa)
Hyppysellinen timjamia
Pippuria
1 sitruuna
400g naudan jauhelihaa (ei vähärasvaisin vaihtoehto, esim. 16% rasvapitoinen on hyvä)
Laita uuni lämpenemään keskitasolle 200C.
Paista jauheliha omassa rasvassaan (älä laita oliiviöljyä tai voita, lihan oma rasva riittää tähän ruokaan), lisää samalla sekaan neljään osaan leikatut keltasipulit ja pieneksi silputut valkosipulit. Kun liha kypsää, kaada tomaattimurskat sekaan, lisää timjami, sokeri, pippuria, lihaliemikuutiot ja punaviinietikka.
Pese ja pilko munakoiso, kesäkurpitsat ja paprika isoiksi 3cm rouheiksi paloiksi.
Sekoita koko helahoito, purista kokonainen sitruuna sekaan ja kaada vuokaan (jos omistat padan, on se vielä parempi) .
Pistä uuniin 200C, 1h 15min. Sekoita kerran puolessa välissä.
Jos myös teillä on loistavia ruokaohjeita, laittakaa jakoon!