Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuinka monta grammaa voi syödä naudan maksapihvejä kerralla/viikossa/kkssa turvallisesti?

Vierailija
29.01.2024 |

Paistoin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni maksapihvejä. Halpaa proteiinia ja paljon rautaa ja a vitamiinia jne. Ilmeisesti kuitenkin a vitamiinia on niin hurja määrä että maksan määrää pitäisi kuukaudessa/viikossa ja kerta-annoksena jotenkin säännöstellä ettei saa liikaa. Koitin etsiä tietoa mutta näyttää olevan ristiriitaista, jossakin ohjeistetaan syömään n.80g annos kerran viikossa, toisessa lähteessä taas 100g/kk ja jotkut syövät maksaa päivittäin 50g.

Esim. nyt ostin 370g paketin ja paistoin pihvit ja jaoin määrän eiliselle ja tälle päivälle. Eli 185g kerta-annos kaksi päivää peräkkäin. Onko täällä maksapihvien syöjiä tai yleisesti näistä a vitamiinitasoista tietäviä, onko tällainen tapa ihan ok ja terveellistä, jos alan kerran kuussa ostamaan vastaavan paketin maksaa ja syön sitä sitten pari päivää peräkkäin vai pitääkö alkaa ostamaan pienempiä määriä jaettuna eri viikoille tms?

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Vierailija
2/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö ole ketään maksan syöjää täällä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen kyllä syönyt tuollaisen paketillisen kerralla eikä siitä mitään tule. Kai jos päivittäin syöt tuon 400g maksaa niin voi a-vitamiinit ja raskasmetallit alkaa kertyä.

Vierailija
4/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maksa on tosiaan herkkua kun tekee maksapihville kunnon kastikkeen ja lisukkeeksi paistettua sipulia - nam!

Vierailija
5/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nopeasti laskien 150g päivässä alkaa olla toksisuusrajalla - siis jos syö joka päivä 150g naudan maksaa niin voi pitkässä juoksussa tulla myrkytysoireita. Eli 150g maksaa sisältää n. 25000IU a-vitamiinia ja toksisuusraja 25000-50000IU/d.

Vierailija
6/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä maksaa saa syödä aika lailla rauhassa. A-vitamiinin liikasaanti on mahdollista lähinnä silloin, jos syö jotain  "maksalisäravinteita" tai A-vitamiinia purkista. Tässä lääkärin tekemä asiallinen video maksasta:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on se A-vitamiini. Googletamitä yliannostus voi tehdä. Joidenkin lääkjeisen/hormonituotteiden kanssa ei saisi syödä maksaa ollenkaan. 

Vierailija
8/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kyllä aikamoinen maksansyöjä saa olla jos tuon +150g vetää maksaa joka päivä. Käytännössä siis raja ei maksaa syömällä ylity.

Vierailija
10/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Maksa on tosiaan herkkua kun tekee maksapihville kunnon kastikkeen ja lisukkeeksi paistettua sipulia - nam!

 

Joo juurikin sipulin kanssa paistoin! Itse vähän vierastin makua ja vähän vaikea oli syödä niin sipuli pelasti kun sitä kylkiäisenä samaan haarukalliseen niin peitti sopivasti maksan outoa makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nopeasti laskien 150g päivässä alkaa olla toksisuusrajalla - siis jos syö joka päivä 150g naudan maksaa niin voi pitkässä juoksussa tulla myrkytysoireita. Eli 150g maksaa sisältää n. 25000IU a-vitamiinia ja toksisuusraja 25000-50000IU/d.

 

Eli päivittäin ei ole ok 150g mutta jos kerran kuussa ostaa paketillisen josta syö 180g per pvä niin on ok?

Vierailija
12/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punaista lihaa ei kannata syödä lainkaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Maksa on tosiaan herkkua kun tekee maksapihville kunnon kastikkeen ja lisukkeeksi paistettua sipulia - nam!

 

Joo juurikin sipulin kanssa paistoin! Itse vähän vierastin makua ja vähän vaikea oli syödä niin sipuli pelasti kun sitä kylkiäisenä samaan haarukalliseen niin peitti sopivasti maksan outoa makua.

Opittu maku eli mitä enemmän syö niin sitä paremmin maistuu. Toinen konsti on liottaa maksaa maidossa esim. 1h ennen paistamista niin maku loivenee. Omasta mielestä ei maksa vaivaa.

Vierailija
14/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nopeasti laskien 150g päivässä alkaa olla toksisuusrajalla - siis jos syö joka päivä 150g naudan maksaa niin voi pitkässä juoksussa tulla myrkytysoireita. Eli 150g maksaa sisältää n. 25000IU a-vitamiinia ja toksisuusraja 25000-50000IU/d.

 

Eli päivittäin ei ole ok 150g mutta jos kerran kuussa ostaa paketillisen josta syö 180g per pvä niin on ok?

Ilmeisesti menee kuukausia tuolla 150g/päivä annostuksella (25000IU a-vitamiinia) että mitään oireita tulisi eli kunhan keskiarvo per päivä on pitkän päälle alle tuon niin ei pitäisi tulla ongelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä maksaa saa syödä aika lailla rauhassa. A-vitamiinin liikasaanti on mahdollista lähinnä silloin, jos syö jotain  "maksalisäravinteita" tai A-vitamiinia purkista. Tässä lääkärin tekemä asiallinen video maksasta:

 

Kyllä voi saada myrkytyksen myös joistain luonnollisista lähteistä esim. jääkarhun maksa on vaarallista ja eskimot tietävät välttää sen syömistä.

Vierailija
16/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilmeisesti akuutin a-vitamiini myrkytyksen raja on tuo +25000IU per painokilo eli 80 kiloisen pitäisi syödä enemmän kuin 12kg naudan maksaa yhdellä istumalla.

Vierailija
17/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Punaista lihaa ei kannata syödä lainkaan

maksaa kannattaa! Halpaa ja hurjan paljon ravintoaineita saa kerralla. Naisena kiva kerran kuussa tankata oikein rautapitoista ruokaa.

 

Vierailija
18/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monivitamiineista kannattaa käyttää sellaisia, joissa on a-vitamiini betakaroteenins. Elimistö muuttaa tätä tarpeen mukaan varsinaiseksi a-vitamiiniksi. Näin ollen ei voi saada yliannostusta. Betakaroteenia on runsaasti porkkanassa.

Vierailija
19/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Punaista lihaa ei kannata syödä lainkaan

Höpsistä, liha ja eläinrasva ovat nykyihmisen luontaista ravintoa.

Vierailija
20/28 |
29.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Monivitamiineista kannattaa käyttää sellaisia, joissa on a-vitamiini betakaroteenins. Elimistö muuttaa tätä tarpeen mukaan varsinaiseksi a-vitamiiniksi. Näin ollen ei voi saada yliannostusta. Betakaroteenia on runsaasti porkkanassa.

Saa myös näppärän 'kultaisen rusketuksen' kun juo riittävästi esim. porkkanamehua :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän seitsemän yksi