Miten käy jos Runebergin tortun sisään laittaa tavallista hilloa paistettaessa?
Pitääkö olla paistonkestävää?
Mikä ero noilla yleensäkin on?
Kommentit (8)
Se tavallinen hillo valuu tortun läpi ja torttu lässähtää. Paistonkestävä pysyy sisällä. Jos on pakko "tavallista" hilloa käyttää, sekoita siihen edes vähän perunajauhoja, joka suurustaa hillosta irtoavan nesteen.
Tai pursota hillo vasta paistettuihin, valmiisiin ja jäähtyneisiin torttuihin täyttötyllalla (se putkimainen, päästä viistoon katkaistu tylla).
Ko. tortuissa hillo tulee lisätä vasta paiston jälkeen. Mielellään hieman jäähtyneen tortun päälle.
Paistonkestävässä hillossa on saostusainetta, johanneksenleipäpuujauhetta tai pektiiniä tai vastaavaa. Lisäksi niiden kuiva-ainepitoisuus on korkeampi kuin hillojen yleensä. Eli normaalit hillot on vetistä kamaa, joka plörähtää uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Se tavallinen hillo valuu tortun läpi ja torttu lässähtää. Paistonkestävä pysyy sisällä. Jos on pakko "tavallista" hilloa käyttää, sekoita siihen edes vähän perunajauhoja, joka suurustaa hillosta irtoavan nesteen.
Tai pursota hillo vasta paistettuihin, valmiisiin ja jäähtyneisiin torttuihin täyttötyllalla (se putkimainen, päästä viistoon katkaistu tylla).
Runebergin tortun sisälle ei laiteta hilloa. Se hillo tulee tortun päälle. Ja tietenkin paistamisen jälkeen. Se vähän niin kuin oli tämän provon pointti.
Vierailija kirjoitti:
Ko. tortuissa hillo tulee lisätä vasta paiston jälkeen. Mielellään hieman jäähtyneen tortun päälle.
Reseptejä on monia. Joihinkin tulee osa hillosta jo ennen paistamista ja paiston jälkeen sitä lisätään päälle.
Muna vaan sisään torttuun ja hillot sisään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se tavallinen hillo valuu tortun läpi ja torttu lässähtää. Paistonkestävä pysyy sisällä. Jos on pakko "tavallista" hilloa käyttää, sekoita siihen edes vähän perunajauhoja, joka suurustaa hillosta irtoavan nesteen.
Tai pursota hillo vasta paistettuihin, valmiisiin ja jäähtyneisiin torttuihin täyttötyllalla (se putkimainen, päästä viistoon katkaistu tylla).
Runebergin tortun sisälle ei laiteta hilloa. Se hillo tulee tortun päälle. Ja tietenkin paistamisen jälkeen. Se vähän niin kuin oli tämän provon pointti.
Provon pointti on, että reseptejä on monia ja täytetty torttu on mehevämpi kuin se kuiva korppu, joita teidän trollilassa leivotaan.
T. Vagisan auttaa kuivaan torttuun
AV-mammat suuttuu ja haukkuu uusavuttomaksi.