Voiko chiliä pakastaa ja miten?
Sain reilun puolisen kiloa chiliä. Tykkään kyllä esimerkiksi Chili con carnesta mutta eihän ne kaikki isoonkaan padalliseen uppoa.
Voiko chiliä pakastaa ja jos, niin miten? Millainen esikäsittely? Mahtaako maku laimeta pakastuksessa?
Muita chiliruokaehdotuksiakin saa laittaa.
Kommentit (7)
Ja tosiaan ei tarvitse esikäsittelyä. Ja voi ne ihan semmosenaankin pakastaa, mutta ajattelin, että on helpompi laittaa käyttövalmiiksi ja vasta sitten kylmään
Aasialainen tapa on kuivata chilit, jonka jälkeen säilyvät käytännössä ikuisuuden.
Voi pakastaa, voi kuivata, voi säilöä öljyyn. Ei muutu miksikään
Jos ne vain laittaa pussiin, pieninä kerta-annoksina. Kun sulattaa pitää vähän aikaa pussin suuta auki jääkaapissa jossa on automaattinen kosteudenpoisto tai sisäilmassa, pääsee kosteus pois. Jos ei ole ylimääräistä kosteutta kiva.
Kyllähän sinä VOIT pakastaa vaikka vauvasi, mutta eri asia että kannattaako.
Oon pakastanut aina pienet omakasvatus chilit.
Voi pakastaa, koostumus saattaa muuttua, mutta maku ja tulisuus pitäis pysyä. Pilkot pienemmiksi, rasiaan tai pussiin ja pakkaseen. Kuivatus on myös hyvä menetelmä säilöä.