Onko mikä tahansa tavallinen teräskattila uuninkestävä?
Kommentit (19)
Kyllä. Kunhan tosiaan ei ole mitään muoviosia.
Mitä ohuempi pohja, sitä helpommin siihen tarttuu kiinni, jos sisältö on kuivaa, mutta suht helppohan teräs on puhdistaa
Ne pinnoitetut ei varmaan kestä uunia?
Olen tekemässä pataleipää, siihen tarvii kannellisen padan, muttei mulla ole kuin tavallisia kattiloita.
Ap
Jos se on oikeasti teräskattila ilman muoviosia niin on.
Ettei tarttis tuollaista asiaa täällä kysyä, niin käyttäisin ihan vaikka uunivuokaa, jos uusavuttomana tiedät mikä se on.
Mikä edes on epätavallinen kattila?
Kaikki kattilat jotka minä tiedän ovat ruostumatonta teräspeltiä tai ehkä joku pienempi soosikattila on teflonilla päällystettyä valettua alumiinia.
Kyllä nämä kestävät uunin lämpötilat kunhan niissä ei ole muovikahvoja.
Teräs sulaa 1100 asteen paikkeilla ja alumiini 650 asteessa mutta ihan tuollaisia lukemia ei taida hellan nupista löytyä
Pataleipä onnistuu ok tavallisessa teräskattilassa. Kunhan kattilassa ei ole muoviosia. Miten mulla on kyllä valurautapata, mutta teen usein kaksi pataleipää kerrallaan. Toisen paistan padassa ja toisen kattilassa.
Vierailija kirjoitti:
Olen tekemässä pataleipää, siihen tarvii kannellisen padan, muttei mulla ole kuin tavallisia kattiloita.
Ap
Sanoin yllä, että teräskattila käy uuniin, mutta rn ole varma, toimiiko se pataleivän leivonnassa. Jos leivän on tarkoitus kohota kantta vasten, kevyt kattilankansi ei ehkä toimi.
Mutta kattila uunissa on itselläni ihan tavanomaisessa käytössä, eikä siihen liity mitään uusavuttomuutta. Kun lämmitän leivinuunin, teen siinä samalla ruokaa ja siellä voi - kattilassa - tehdä myös esim hernekeittoa tai linssikeittoa tai keittää perunoita jne. Tulee hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Ne pinnoitetut ei varmaan kestä uunia?
Teflon kestää periaatteessa 250 astetta eikä uunileipää tuon kuumemmassa tehdä. Meillä on pari uuniin tarkoitettua leipävuokaa joissa on teflonpinnoite. Ja joku muffini sekä kakkuvuoka joka on kokonaan silikonia.
Hanki tarvittavat välineet ennen kuin alat tekemään mitään.
Kannellinen teräskattila käy hyvin pataleivän tekoon! Ei sitä uunivuoassa voi tehdä, eikä sitä varten tarvitse ostaa valurautapataa! Ne on tosi kalliita.
Pyrexin lasivuoassa tulee hyvä pataleipä, jos useammin alkaa niitä paistelemaan.
En käyttäisi uunissa. Metallissa voi olla jännitteitä ja voimakas lämpölaajeneminen voi vääristää esimerkiksi kattilan pohjan kieroksi tai pullolleen.
Minä olen useita kertoja tehnyt kattilassa uuniomenahillo.
Hyvin on kestänyt :)
Vierailija kirjoitti:
Hanki tarvittavat välineet ennen kuin alat tekemään mitään.
Sillä on ne jo, pataleivän voi ihan hyvin tehdä teräskattilassa.
Kannellinen teräskattila käy mainiosti pataleivän tekoon.
Mikse käytä uunivuokaa?