B12-vitamiinin saanti. Voiko joku selittää
Syön punaista lihaa vähintään kerran viikossa, jukurttia, juustoa ja maitoa päivittäin, kananmunia harvemmin. Miksi lekuri määräs mulle 1000 mikrogramman vahvuiset tabletit kerran tai 2 päivässä? Ruoassa pitäs olla B12:sta ihan riittämiin. Jos imeytyminen on alentunut, niin miten tabletit muka auttaa?? Eikö sillon pitäs saaha säännöllisesti pistoksina? Osaako joku vääntää tyhmälle rautalangasta?
Kommentit (6)
B12:a saa sisäelimistä. Harva niitä enää syö ja valtaosalla onkin yhä useammin B12-puutos.
No siis, mikä oli diagnoosi ja miksi se B12 määrättiin? Anemia? Kai se tutki B12 tason ensin. Eihän sitä sillä lailla voi saada liikaa, vaan varastoituu elimistöön ja elimistö sitten käyttää niitä varastoja. Mutta itse en ehkä alkaisi ilman tutkittua ja todettua puutostilaa käyttämään isoilla annoksilla mitään vitamiinia.
Siksi että ne 1mg tabletit sisältää sen verran paljon helposti imeytyvässä muodossa kyseistä vitamiinia
Oisit kysynyt lääkäriltä selitystä. Ota nyt vaan ne tabut ja käy sitten vähän ajan päästä mittaamassa auttoiko.
Käytän metformiinia. Se voi heikentää b12 vitamiinin imeytymistä. Otan päivässä yhden 1 mg suussa limakalvojen kautta imeytyvän tabletin.
Jos saa paljon niin kai se taso nousee vaikka imeytyisi vähän huonomminkin.