Mielipiteesi soijarouheesta?
Itse käytän aika paljonkin. Jugurttiin, puuron sekaan ja lihan korvikkeena. En harrasta ilmastokikkailua, en ole vegaani enkä muukaan nyhertäjä. Ainoana syynä katson olevan sen, että tuote säilyy ja on helposti jalostettavissa muotoon kuin muotoon.
Kommentit (33)
Halpaa, terveellistä, vaikea maustaa hyvänmakuiseksi.
Mautonta moskaa joka pilaa ruuan kuin ruuan. Terv. Kasvissyöjä
Paras proteiinilisä lihan sekaan ja imee rasvaa halvasta jauhelihasta
Olen kasvissyöjä ja käytän tätä suht säännöllisesti. Parasta soijarouheesta saa, kun tekee siitä pihvejä jauhelihapihvin tapaan. Käytän myös keitossa, jossa korvaan jauhelihan soijarouheella. Mausteita pitää olla reilusti.
Ihan ok, käytän itekki välillä. Aivan älytön määrä proteiineja ja kuituja mikä on hyvä, hyvää treeniruokaa.
Mutta joku siitä puuttuu, vaikka sen maustaa hyvin niin se jättää "vajavaisen" olon ruokailun jälkeen.
HUOM. En ole mikään varsinainen lihan ystävä myöskään. Syön pääpiirteittäin kanaa ja kalaa.
Kokeilin mutta minusta se oli pahaa niin jäi käyttämättä.
Mausteita kannattaa käyttää tuplaten tai jopa triplaten verrattuna jauhelihaan.
Vatsa ei kestä -edullinen proteiinilisä
Vierailija kirjoitti:
Halpaa, terveellistä, vaikea maustaa hyvänmakuiseksi.
Makuja on monia, mutta mielestäni hyvä tulee kun tekee näin;
-pannu kuumaks, keskilämmöllä. Öljyä pannulle, siihen jauhelihamaustetta reilusti (1rkl nyt ainakin) , anna hetken sotkeentua öljyn kanssa.
-lisää soijarouhe, paistele hetki, niin että öljy on imeytynyt rouheeseen.
-lisää vettä vähän kerrallaan.
Pannuta kunnes rouhe on kypsää ja liiat vedet on haihtunu.
Laita jossain välissä suolaa ja pippuria.
Vierailija kirjoitti:
Ihan ok, käytän itekki välillä. Aivan älytön määrä proteiineja ja kuituja mikä on hyvä, hyvää treeniruokaa.
Mutta joku siitä puuttuu, vaikka sen maustaa hyvin niin se jättää "vajavaisen" olon ruokailun jälkeen.
HUOM. En ole mikään varsinainen lihan ystävä myöskään. Syön pääpiirteittäin kanaa ja kalaa.
Voiskohan vajavainen olo johtua rasvojen vähyydestä? En ole mikään ravintotieteilijä, mutta saan kiinni mistä puhut.
Edes kiinalaiset eivät syöneet soijaa, ennen kuin keksivät tofun. Sitä ennen soijaa käytettiin vain karjanrehuksi.
Soijan ongelma on ne papumyrkyt, jotka katoavat vasta todella pitkän prosessoinnin jälkeen. Muinaiset tofunvalmistusohjeet olivatkin mallia "keitä x määrän suitsukkeita palamisen ajan ja maitohapata x määrän kuunkiertoja ajan." Moderni teollinen tofu on tehty niin nopeasti, että siihen jää vielä niitä pavuille tyypillisiä myrkkyjä. Vain perinteinen todella pitkän valmistusajan tofu on turvallista syötävää.
Soijarouheesta ei ole niitä myrkkyjä saatu pois lainkaan, sehän on soijaöljyn tuotannon jätettä, noinniinkuin käytännössä.
Ja mikä se ongelma niissä papumyrkyissä on? No soijan osalta se, että ne vahingoittavat erityisesti kilpirauhasta. Englanniksi onkin sanonta "a glass of soy milk per day, eats your thyroid away."
Ja naisille: Eritoten raskaana ollessa kannattaa välttää soijan syömistä kaikissa muodoissaan sen sisältämien fytoestrogeenien vuoksi: Jos kohdussa on poikasikiö saattaa seurata mikropenis ja epämuodostuma nimeltään hypospadias, jossa virtsaputken aukko onkin peniksen alapinnalla, eikä sen kärjessä. Jos kohdussa on tyttösikiö, seurauksena on sitten aikuisena valtavasti kasvanut rinta- ja munasarjasyövän riski.
Summa summarum: Ainoa turvallinen syötävä soija on sellainen tooooodella pitkän perinteisen valmistusajan tofu, miso, natto tms. tuote. Kaikki edullinen kaupoista saatava tofukin on valmistettu niin nopeasti - kustannussyistä - että niitä papumyrkkyjä jää. Soijarouheessa, soijamaidossa jne. fermentoimattomissa tuotteissa on täydet myrkkymäärät.
Ja sitä fytoestrogeenia ei soijasta poista yhtään minkäänlainen valmistustapa.
Riippuu onko luomua vai muuta. Kuka varmentaa alkuperän. Se voi lisätä estrogeeniä kehossa, tulee nuorelle miehelle korkea ääni? Muuten ravinteikas..? Hyvä silti että on vaihtoehtoja kaupassa saatavilla. Soijasuikale liotettuna ja paistettuna voi muistuttaa vähän "lihaa". Proteiinia.
En syö soijaa muussa muodossa kuin harvoin soijakastikkeessa. Soija on epäterveellistä, se hidastaa aineenvaihduntaa. Jenkeissä lihakarjan painoa saadaan nousemaan soijalla.
Soijarouhe on pahanmakuista ja erittäin epäterveellistä. Ihme, että sitä saa myydä kaupoissa.
Mistä tiedän että se on pahaa? Ostin kerran, maustoin, maistin ja heitin jätteisiin. Luin puolueeton tietoa aiheesta ja totesin toimineen oikein.
En syö soijaa missään muodossa. On pahaa, jo hajukin ällöttää.
Pahan makuista. Lopulta löysin reseptin, millä sain maistumaan hyvältä. Aloin käyttämään vakituisesti. Vatsa meni sekaisin. En käytä enää ikinä.
Mä olen kasvissyöjä, mutta en koskaan käytä soijarouhetta. En vaan pidä sen mausta, tuo inhottavan pahvimaisen maun ruokaan kuin ruokaan. Soijaa kyllä käytän tofun muodossa, erityisesti keittoihin tai wok-ruokiin.