Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi valmiskasvishernekeitto...

Vierailija
06.01.2024 |

... on aina kalliimpaa kuin perinteinen lihankaltaisia sattumia sisältävä versio? Luulisi, että pelkistä herneistä keitetty soppa on edullisempaa valmistaa kuin lihaisa versio?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Halvalla lähtee eläinhenki. Lihatuotantoa halutaan tukea, siksi. 

Vierailija
2/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska se on marginaalituote ja perushernari massatuote.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysy entiseltä  EU-komissaarilta Olli Rehniltä

Vierailija
4/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

On se halvempaa valmistaa, mutta sillä on vähemmän menekkiä, se nostaa hintaa. 

Vierailija
5/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Epäilyttää purkkihernekeiton syöminen, kun niistä silloin löytyi jotain pieniä kuoriaisia :(  Itse en ole koskaan tehnyt, enkä jaksa kokeillakaan kun on niin suuritöinen, kuulemma herneet pitää ensin liottaa jne. 

Vierailija
6/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä ostan tuon takia aina säilykeherneitä ja soseutan ne Pamixilla. Sen jälkeen lisään vähän sipulia ja mausteita, liemikuution ja vettä ja kiehautan keitoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Epäilyttää purkkihernekeiton syöminen, kun niistä silloin löytyi jotain pieniä kuoriaisia :(  Itse en ole koskaan tehnyt, enkä jaksa kokeillakaan kun on niin suuritöinen, kuulemma herneet pitää ensin liottaa jne. 

 

Siis sehän on kaikkein helpoin keitto tehdä. Herneet likoamaan kattilassa yön yli. Seuraavana päivänä haudutat liedellä pari tuntia. Siinä se.

Voit laittaa sekaan esimerkiksi porkkanoita ja pekonikuutioita, paistaa jauhelihaa, mitä nyt haluatkin. Mä teen usein hernaria ihan sen takia että olen laiska. Se on niin helppoa, kun vaan muistaa laittaa illalla ne herneet likoamaan.

Vierailija
8/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On se halvempaa valmistaa, mutta sillä on vähemmän menekkiä, se nostaa hintaa. 

Tuskin on kun tehdään niin paljon pienempiä eriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Epäilyttää purkkihernekeiton syöminen, kun niistä silloin löytyi jotain pieniä kuoriaisia :(  Itse en ole koskaan tehnyt, enkä jaksa kokeillakaan kun on niin suuritöinen, kuulemma herneet pitää ensin liottaa jne. 

 

Siis sehän on kaikkein helpoin keitto tehdä. Herneet likoamaan kattilassa yön yli. Seuraavana päivänä haudutat liedellä pari tuntia. Siinä se.

Voit laittaa sekaan esimerkiksi porkkanoita ja pekonikuutioita, paistaa jauhelihaa, mitä nyt haluatkin. Mä teen usein hernaria ihan sen takia että olen laiska. Se on niin helppoa, kun vaan muistaa laittaa illalla ne herneet likoamaan.

Onko parempi laittaa sika-nauta-jauhelihaa vai naudan jauhelihaa? Minkä verran koko satsiin?

Vierailija
10/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Epäilyttää purkkihernekeiton syöminen, kun niistä silloin löytyi jotain pieniä kuoriaisia :(  Itse en ole koskaan tehnyt, enkä jaksa kokeillakaan kun on niin suuritöinen, kuulemma herneet pitää ensin liottaa jne. 

Sehän on tosi pienitöinen. Pitkän aikaahan  se sinällään vie, mutta ei sinun tarvitse olla vieressä vahtimassa kun ne likoavat yön ja kiehuvat seuraavan päivän, aktiivista työaikaa se vie alle vartin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Epäilyttää purkkihernekeiton syöminen, kun niistä silloin löytyi jotain pieniä kuoriaisia :(  Itse en ole koskaan tehnyt, enkä jaksa kokeillakaan kun on niin suuritöinen, kuulemma herneet pitää ensin liottaa jne. 

 

Siis sehän on kaikkein helpoin keitto tehdä. Herneet likoamaan kattilassa yön yli. Seuraavana päivänä haudutat liedellä pari tuntia. Siinä se.

Voit laittaa sekaan esimerkiksi porkkanoita ja pekonikuutioita, paistaa jauhelihaa, mitä nyt haluatkin. Mä teen usein hernaria ihan sen takia että olen laiska. Se on niin helppoa, kun vaan muistaa laittaa illalla ne herneet likoamaan.

Onko parempi laittaa sika-nauta-jauhelihaa vai naudan jauhelihaa? Minkä verran koko satsiin?

 

Mä en käytä muuta kuin naudan lihaa, enkä aina laita mitään lihaa. Mutta siitä pienestä kuivahernepussista tulee ihan järkky määrä kun ne turpoaa. Että jos teet ihan vain itsellesi, laita vain puolet hernepussista ja silti isoin kattila, mitä sulla löytyy.

Jauhelihaa voit paistaa oman maun mukaan sellaisen normi 300-400 gramman paketin. Tai puolet paketista, etenkin jos laitat esimerkiksi porkkanoita sekaan.

Porkkanat ja lihat kannattaa sitten lisätä vasta jossain vaiheessa, ei heti alussa. Esimerkiksi tunnin muhimisen jälkeen vasta.

Mä laitan yleensä heti alussa jo sekä lihaliemikuutio että kasviliemikuutio. Jos noita liemikuutioita laittaa, ei kannata lisätä suolaa ollenkaan ilman maistamista, sillä niissä on sitä jo reilusti. 

Tällaisiin pitkään muhiviin ruokiin kannattaa laittaa myös laakerin lehtiä. Niitä ei sitten syödä tietenkään, ne ovat siellä vain makua tuomassa.

Vierailija
12/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hernari on kaikkein vähäduunisin keitto tehdä. Ei tarvitse pestä, kuoria ja pilkkoa vihanneksia. 

Ainoa mikä siinä on, että pitää muistaa laittaa ne likoamaan yön yli ja sitten kiehautuksen jälkeen hyvin miedolle lämmölle muhimaan pariksi tunniksi. Välillä käväisee sekoittamassa.

Maailman helpoin ruoka. 

Yhden hernetölkin hinnalla teet moninkertaisen määrän itse kuivatuista herneistä. Mä laitan aina keitosta osan pakkaseen, koska sitä tulee yhdestä hernepussista niin tolkuton määrä että sitä söisi yksin varmaan pari viikkoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On se halvempaa valmistaa, mutta sillä on vähemmän menekkiä, se nostaa hintaa. 

 

Tää on muuten jännä juttu. Itse syön kyllä lihaakin, mutta kun kokeilin ostaa sitä kasvishernekeittoa, se maistui mielestäni ihan samalta. En huomannut mitään eroa.

Ja siitä mulla tulikin kipinä alkaa tehdä itse hernekeittoa. Ne tölkkihernekeitot ovat sosetta. Itse tehty on parempaakin, koska se ei ole sellaista soseutettua, vaan siellä on enemmän niitä sattumia seassa. 

Toki sen itse tehdynkin voi sauvasekoittimella soseuttaa tasaiseksi, jos niin haluaa. Ei sekään ole iso homma.

Vierailija
14/14 |
06.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä ostan tuon takia aina säilykeherneitä ja soseutan ne Pamixilla. Sen jälkeen lisään vähän sipulia ja mausteita, liemikuution ja vettä ja kiehautan keitoksi.

 

Teet siis hernekeiton kalleimman kautta. Mikset osta kuivattuja herneitä? Niitä saa välillä jopa alle eurolla ja siitä yhdestä pussista tulee ihan tolkuton määrä soppaa. 

Ilman että siihen edes lisää mitään.