Uusi vuosi ja aika uuden paistinpannun - suosittele omaasi
Millä saisi vastinetta rahalle? Mikä olisi kotikokin unelma? Ihan perus valurautalevyinen liesi on käytössä.
Kommentit (30)
Monen teflonpannun jälkeen ostin teräspannun, ilman mitään pinnoitteita. Ei ole enää tefloniin paluuta. Vaatii paistaessa hieman öljyä, mutta kestää kulutusta.
Noilla spekseillä hiiliteräs- tai valurautapannu.
James Oliver ja Fiskarssin Hardface.Kumpikin parhaita.
Ihan hyvä tuo omani on. Teflon pinta, niin ei tartu niin kiinnikään.
Meillä on valurauta, teräs ja hyvä pinnoitettu pannu, kaikille oma käyttönsä. Jos vain yhtä saisi pitää niin jättäisin meille teräspannun.
Miten ihmeessä teidän teflonpannut ei kestä? Mulla on kaksikin, molemmat olleet käytässä vuosia ja ovat ihan uuden veroisia. On mulla kytlä valurautapannukin mutta enimmäkseen käytän teflonpannuja.
Ostin hardfacen "wok" - mallisen paistinpannun. Tosi hyvä on, mahtuu kunnolla tavaraa pannulle eikä tule sekoittaessa yli laidan. Matalana pannuna meillä on nyt ollut Ballarini, hyvä sekin.
Paras ruanlaittoon on valurautainen pannu. Arkisin ruan lämmitykseen pannulla keraaminen pannu. Kananmunien paistoon hyvä on valurautainen blinipannu.
Teflon on idiootille, joka ei aio enää lisääntyä eikä syötä pannulla valmistettua ruokaa alle 60-vuotiaille. Syöpäriski muovipannusta, sukusolut pilalle.
Hiiliteräspannu, esim. de Buyer. Kunnon rasvapoltto heti alkuun ja pannu kestää ja kestää ja kestää...
Meillä on laakeampi hiiliteräspannu( käytännössä ikuisesti kestävä) ja toisena syvempi Swiss diamond-pannu. Eipä ole tarvinnut enää pannuja uusia.
Meillä loppui se jatkuva uusien paistinpannujen ostaminen, kun siirryttiin valurautapannuun. Sitäkään ei tarvinnut edes ostaa, kun sellainen oli jo valmiiksi kaapissa. Oli jäänyt vähälle käytölle, kun oli mukamas niin painava. Lopulta se jatkuva paistinpannujen ostelu alkoi käydä hermoille siinä määrin, että otettiin valurautapannu käyttöön ja sen koommin ei ole tarvinnut paistinpannuja ostella. Nuohan kestää isältä pojalle.
Mauviel hiiliteräspannu on toiminut hyvin.
Minä vannon valurautapannun, mieheni hiiliteräspannun nimeen.
Molemmat ovat olleet vuosia käytössä
Vierailija kirjoitti:
Teflon on idiootille, joka ei aio enää lisääntyä eikä syötä pannulla valmistettua ruokaa alle 60-vuotiaille. Syöpäriski muovipannusta, sukusolut pilalle.
Tarttumattomia pinnoitteita on myös PTFE- ja PFOA-vapaina.
Fiskars Hard facea suosittelen minäkin.
Valurautapannu.