Kaupan valmislaatikoiden valtava sokerin määrä?
Ihmetellä pitää, että niihin mätetään tuommoisia määriä sokeria n. 10%.
Teen aina joulaatikot itse eikä ne maistu makealta. Suositussa maksalaatikossakin näyttää olevan 10% sokeria.
En yhtään ihmettele, että iso osa porukoista karsastaa jouluruokia, kun niihin mätetään tämmöisiä määriä sokeria.
Kommentit (67)
Eineksissä on hyvin usein paljon hiilihydraatteja, erityisesti "kevyttuotteissa".
No ne pitääkin aina itse tuunata sopivaksi lisäämällä esim reilulla kädellä voita.
10% sokeria ei ole mitenkään kovin paljon.
Vierailija kirjoitti:
No ne pitääkin aina itse tuunata sopivaksi lisäämällä esim reilulla kädellä voita.
10% sokeria ei ole mitenkään kovin paljon.
700gramman laatikossa 70g sokeria ei ole paljon?
Valmisruokateollisuus koukuttaa ihmisiä paljolla sokerilla ja suolalla. Tämä on tuttua jo USA:sta -60 luvulta. Maissisiirappi.
Eineksissä pitäisi olla mainta "voimakassokerinen", kun pitoisuus ylitää jonkun rajan.
Kerran vuoteen syötävien laatikoiden sokerimäärillä ei ole väliä.
sillä on mitä syö joulujen välillä.
Kaikessa tärkkelyspitoisessa ruoassa on automaattisesti paljon hiilihydraatteja. Et niistä eroon pääse tekemällä perunalaatikon kotona.
Vierailija kirjoitti:
Kaikessa tärkkelyspitoisessa ruoassa on automaattisesti paljon hiilihydraatteja. Et niistä eroon pääse tekemällä perunalaatikon kotona.
Kaupan maksalaatikko maistuu merkittävästi makealta. Itse tehty maksalaatikko ei maistu.
Ap ei tajua eroa lisätyn ja ei-lisätyn sokerin välillä, jos luulee, että sinne looraan on kipattu kidesokeria.
Tuoteselosteessa kerrottu sokerin määrä ei kerro pelkästään lisättyä sokeria, vaan siinä on mukana myös valmistusaineissa luonnostaan oleva sokeri. Laatikoissa on merkittävä määrä sokeria, vaikka sitä (tai esim. siirappia) ei lisättäisi valmistuksessa tippaakaan.
Katsoin jääkaapissani olevasta lanttusoseesta, jonka valmistusaineena on vain lanttu, että siinä on sokeria 4 g / 100 g.
Vierailija kirjoitti:
Ap ei tajua eroa lisätyn ja ei-lisätyn sokerin välillä, jos luulee, että sinne looraan on kipattu kidesokeria.
Sinne kipataan siirappia.
Mitä maissirae muuten tekee lanttulaatikossa? Miksi sitä siis on ängetty Saarioisten lanttulaatikkoon, osaako kukaan kertoa? Huomasin ihan vasta tänä vuonna, että siinä on sellaista.
1 annoksessa Saarioisten maksalaatikkoa (300g) on puhdasta sokeria siirapin muodossa 23,7g! Se tarkoittaa siis 9:ää sokeripalaa.
Saarioisen maksalaatikko:
AINEOSAT
Maito, riisi, sian-, broilerin- ja naudanmaksa 16 % (Suomi), kasviöljy (rypsi, rapsi), siirappi, rusina, jodioitu suola, voi, sipuli, mausteet (mm. valkopippuri).
Missä se ap:n mätetty sokeri on? Siirappiako tarkoitat vai riisissä luontaisesti olevaa sokeria (joka ei ole mätettyä)?
AP, jos et tiennyt niin laatikot voi ITSE myös valmistaa. Olipa taas kerran joltain avautuminen🥳
Vierailija kirjoitti:
Tuoteselosteessa kerrottu sokerin määrä ei kerro pelkästään lisättyä sokeria, vaan siinä on mukana myös valmistusaineissa luonnostaan oleva sokeri. Laatikoissa on merkittävä määrä sokeria, vaikka sitä (tai esim. siirappia) ei lisättäisi valmistuksessa tippaakaan.
Katsoin jääkaapissani olevasta lanttusoseesta, jonka valmistusaineena on vain lanttu, että siinä on sokeria 4 g / 100 g.
Juuri näin.
Ollaan aika kaukana Saarioisten lanttulaatikon 11%:sta.
Onko tämä lisätyn sokerin osuus vai koko ruuan sokeripitoisuus? Juureksissa itsessäänkin on jo luontaisesti sokeria, esim. raaka porkkana 5,4 g sokeria/100 g.
Lähes kaikessa on nykyään piilosokeria, leivissäkin. Monet ketsupit ja sinapit ovat todella sokerisia, samoin esimerkiksi punajuuri ja kurkkusäilykkeet. Suolakurkkujen vesi on täynnä sokeria nykyään.
Siirappi on maksalaatikon perinteinen ainesosa, ja imellytetty perunaloora kuuluukin olla makeaa nimensä mukaan.
On meillä kanssa juhlaruuat: lastenruuiksi katsottavia juuressoseita + lemmkkiruualta vaikuttava maksalaatikko. Siihen köntti sianlihaa ja puoliraakaa kalaa kasvatusaltaista.
Pelkässä porkkanassa on sokeria 5,3%, porkkanalaatikossa (eines) 6,2%.
Lantussa 3,9%, lanttulaatikossa 11%.
Perunassa ei juurikaan sokeria, perunalaatikossa (imelletyssä - se tarkoittaa siis makeaksi tehtyä) 5,5%.
Maksassa ei juurikaan sokeria, maksalaatikko 6,9% (maksalaatikossa on kuitenkin mm. sipulia, jossa on paljon sokeria). En kyllä löytänyt maksalaatikkoa, jossa olisi ollut 10% sokeria.
Onhan noissa, sokeria. Toisaalta jos ruokia syö järkeviä määriä, niin eipä sillä ole merkitystä.
Jätä vaan ostamatta sitten jatkossakin? :D tuskin palstalta löydät ketään joka työskentelisi kaupan valmislaatikoiden parissa