Kapriksien ja oliivin eroista! Eli olen saanut sellaisen käsityksen, että Italiassa käytetään kapriksia ja Espanjassa oliiveja.
Korjaa, jos olen väärässä. Näin siis todennut, kun syönyt kummassakin maassa ruokia.
Kommentit (7)
Ei. Ne ovat kaksi eri asiaa. Oliiveja käytetään paljon kaikissa Välimeren maissa.
Juuri kaupassa todistin kun mummeli etsi suomalaista oliiviöljyä. Mietin siinä kyllä itsekseni että viljelläänkö näinkin pohjoisessa...
Ei, kyllä niitä molempia käytetään molemmissa maissa. Ja nehän on aivan eri makuisia ja erilaisia, toinen on säilötty kaprispensaan kukkanuppu ja toinen oliivipuun öljyinen marja. Voi niitä toki samaan ruokalajiinkin käyttää, esim. klassisessa puttanesca-pastassa on molempia.
Niitähän käytetään aivan eri tarkoituksiin. Mitä ihmettä ap höpäjää?
Vierailija kirjoitti:
Mitä? Niitä käytetään molemmissa maissa. Kaprista käytetään enemmän mausteen omaisesti, oliiveja voi syödä sellaisenaankin.
Isot kaprikset menee sellaisenaan salaatissa, on hyviä kun makuun tottuu.
Mitä? Niitä käytetään molemmissa maissa. Kaprista käytetään enemmän mausteen omaisesti, oliiveja voi syödä sellaisenaankin.