Tiedätkö että rosollin kastike on
Kommentit (18)
Tiedän. Tulee siihen kyllä muitakin kuin pelkkää kermaa.
Sen tiedän ainakin, että se ei ole mansikkarahkaa. Tuli kerran jouluaterialla ahneuksissa otettua sitä jälkiruoka-astia kukkuroilleen, kun luulin sitä mansikkarahkaksi jolle olen pirun perso. Hävetti kaata se sitten roskiin kun selvisi mitä se oli :(
Juu, mikäs siinä sitten, kai moni tekee kermakastikkeita muutenkin?
Itse en rosolliin kastiketta kaipaa, kyllä siinä kun on lanttulaatikkoa vierellä niin se riittää.
Tottakai tiedän, kun vatkaan sen kerman joka joulu.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki kai sen tietää. Pahaa koko rosolli.
Ei eräs vaikuttaja tiennyt. Huono yleistieto
Vierailija kirjoitti:
Tiedän. Tulee siihen kyllä muitakin kuin pelkkää kermaa.
Punajuuren liemellä saadaan väriä.
Äitini vatkasi kerman vaahdoksi ja värjäsi sen punajuurella kauniin vaaleanpunaiseksi, sitä rosollin päälle. Tykkään rosollista ja teen sitä edelleen jo ajoissa eli jo tällä viikolla ja jouluksi uusi satsi. Hyvää on.
Turussa ei kutsuttu rosolli nimellä, se on sallattia tai sallaattia. Rosolli sana on tullut Venäjältä.
Joo ennen varmaan oli kun ei ollu kermaviiliä tai ranskankermaa tai smetanaa. Nykyään ei varmaan käytetä pelkkää etikkakermaa. Maustamaton jugurttikin ok.
Tiedän. Itse käytän Creme fraichea tai smetanaa enkä värjää punaiseksi.
Aika pihalla pitää olla, jos ei tiedä sen olevan punajuurella värjättyä kermavaahtoa.
Vierailija kirjoitti:
Aika pihalla pitää olla, jos ei tiedä sen olevan punajuurella värjättyä kermavaahtoa.
Kermavaahdon ja ranskankerman sekoitusta jossa pienen pieni liru punajuurenlientä. Jos siis tekee rosollin etikkapunajuurista. Suosittelen, säästyy paljolta vaivalta ja tulee sopiva etikkaisuus.
Tärkeää on myös sopivan kiinteäksi jätetyt porkkanat ja parunat ja aito "venäläinen" suolakurkku!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika pihalla pitää olla, jos ei tiedä sen olevan punajuurella värjättyä kermavaahtoa.
Kermavaahdon ja ranskankerman sekoitusta jossa pienen pieni liru punajuurenlientä. Jos siis tekee rosollin etikkapunajuurista. Suosittelen, säästyy paljolta vaivalta ja tulee sopiva etikkaisuus.
Tärkeää on myös sopivan kiinteäksi jätetyt porkkanat ja parunat ja aito "venäläinen" suolakurkku!
Perinteisesti ei ole mitään ranskankermaa, vaan ihan tavallista kermaa vaahdotettuna ja punajuurella värjättynä.
Itse en tiennyt. Ei kiinnosta ruuanlaitto vähääkään ja sekä rosollia että sen "kastiketta" olen inhonnut siitä asti kun ala-asteella 80-luvulla oli lautanen aina pakko syödä tyhjäksi. Enkä ole näitä syönyt sitten kuudennen luokan jälkeen.
Mielestäni tämä ei ole mikään yleissivistykseen kuuluva asia joka kaikkien tulisi tietää.
Höpö höpö ei kermaa vaan rahkaa ja punajuurta. Ei siinä mitään kermaa ole🤣
Kaikki kai sen tietää. Pahaa koko rosolli.