Perunajauhoja kakkupohjaan?
Moi!
Meillä mies on enemmän leipojavirtuoosi kuin minä, joten kysympä teiltä. Mies vinkkasi, että saan kakkupohjaan kuohkeutta lisää kun laitan osan jauhoista perunajauhoina... Tekisin pohjan mielellään nyt päivällä kun poika nukkuu, juhlat on huomenna.
Kertokaas virtuoosit nyt sitten, että missä suhteessa sitä pottujauhoa laitan? meillä on toki kokkikirjoja enemmänkin ja tuon peruskakkupohjan osaan ulkoa, mutta tuota perunajauhon määrää en osaa arvata...
Kiitsa!
Kommentit (5)
laitan yleensä n. puolet jauhojen määrästä perunajauhoja.
laitan lasillisen sokeria, lasillisen munia ja 1/2 lasillista vehnäjauhoja sekä 1/2 lasillista perunajauhoja sekä leivinjauhetta.
niin saat gluteenittoman kakkupohjan tehtyä pelkillä perunajauhoilla:)
T:leipuri
tulee kuohkeampaa.
-vilja-allerkinen
Tuo olikin hyvä tieto, että pohjan voi tehdä myös pelkästään perunajauhoista! Hyvä ystäväni on keliaakikko , joten laitan korvantaakse.
Ap kiitollisena
Muistaakseni laitan kakkupohjaan 1dl jauhoja, 1dl perunajauhoja 1tl leivinjauhetta ja tietty 2dl sokeria ja 4kananmunaa