Tekeekö kastike jauhelihasta paljon ruokaisampaa?
Nyt oon paistanut vain jauhelihan (ja keittänyt riisin) ja jakanut 400g jauhelihaa kolmelle annokselle.
En oo koskaan tehnyt jauhelihakastiketta vedestä ja vehnäjauhoista. Saanko kastikkeen tekemällä ton 400g jauhelihan riittämään neljään annokseen?
Yritän kaikin keinoin säästää rahaa.
Sama kysymys myös kanasuikaleille.
Kommentit (15)
Joo, saattaa jäädä jopa viidenteen annokseen. Kastikkeina riittää enemmän kuin, jos ottaisi pelkkää lihaa. Myös kaikenlaiset laatikot ja pastat on hyviä, vähempi määrä lihaa riittää eikä sitä edes huomaa.
Tee bolognese, hauduta pari sipulia ja kolme raastettua porkkanaa tuon jauhelihan lisäksi kahdessa purkillisessa tomaattimurskaa. Saat kuuden hengen annoksen. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä ainakin tunti. Lisäksi voit laittaa soijarouhetta ja kastike lisääntyy entisestään.
Vierailija kirjoitti:
Joo, saattaa jäädä jopa viidenteen annokseen. Kastikkeina riittää enemmän kuin, jos ottaisi pelkkää lihaa. Myös kaikenlaiset laatikot ja pastat on hyviä, vähempi määrä lihaa riittää eikä sitä edes huomaa.
Okei, pitää kokeilla.
Kyllä. Siis bolognese (kasviksia, tomaattia, yrttejä) ei jauhovesi.
Paljon terveellisempääkin noin! Bolognesea ei edes suurusteta vaan keitellään kasaan
Vehnäjauho on halvempaa kuin tomaattimurska. Rahat on tosi vähissä.
Jauhelihakastike tehtynä silavasta ja jauhoista vie nälän paremmin kuin pelkkä jauheliha.
Mulla kyllä 400 g riittää hyvin noin kuuteen annokseen
ja joo jos laitat 400 g tomaattimurskaa ja vaikka lorauksen kermaa niin on sitä syötävää reilusti enemmän
Vierailija kirjoitti:
Mulla kyllä 400 g riittää hyvin noin kuuteen annokseen
ja joo jos laitat 400 g tomaattimurskaa ja vaikka lorauksen kermaa niin on sitä syötävää reilusti enemmän
400g kutistuu kasaan paistaessa. En tajua miten siitä saisi kuusi annosta (ilman kastiketta).
Ei se paljon ruokaisemmaksi sitä tee ellet lisää kastikkeeseen sitten jotain joka tekee (esim. öljy). Tekee kastike siitä kuitenkin monille ruokalajeilla paljon mukavamman kun ei ole kuivaa.
lusikka öljyä ja lusikka jauhoja :: suhde + desi vettä
Vierailija kirjoitti:
Tee bolognese, hauduta pari sipulia ja kolme raastettua porkkanaa tuon jauhelihan lisäksi kahdessa purkillisessa tomaattimurskaa. Saat kuuden hengen annoksen. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä ainakin tunti. Lisäksi voit laittaa soijarouhetta ja kastike lisääntyy entisestään.
Kuuden hengen annos, mutta syöjiä on vain yksi...?
Tee chili con carnea, tomaattisosetta purkillinen ja ruskeita papuja, niin saa riittoisan kastikkeen. Mukaan voi lisätä myös kasviksia, sipulia, paprikaa ja porkkanaa.
Vierailija kirjoitti:
Vehnäjauho on halvempaa kuin tomaattimurska. Rahat on tosi vähissä.
Ruskea kastike vaatii kunnon klöntin voita eli hintaeroa helvimpaan (lidlissä 40snt) tomaattimurskapurkkiin ei juuri ole.
Ei sinne muuten kannata vehnäjauhoa sotkea jos et tee kunnon ruskeaa kastiketta. Eli paistat jauhoja voissa tiuhaan sekoitellen niin kauan että setti on OIKEASTI tummanruskeaa, palamisen kynnyksellä, ja sitten kiehuva vesi päälle. (Liesituuletin kannattaa ennen sitä pistää täysille tai ikkunaa aavata). Älä lopeta sekoittamista. Siirrä sivuun. Lisää 1rkl suolaa ja loraus ketsuppia halutessasi.
Ja ei tarvitse vittuilla, kaikki ei saa ruuanlaitto-opetusta kotona :(