Mitä laittaisitte valmiin tomaattikastikkeen sekaan, ei jauhelihaa vaan kasviksia? Vinkkejä?
Kommentit (22)
Minkä kanssa sitä kastiketta olisi tarkoitus syödä? Pastan kanssa sopii esim. raastettu porkkana, kesäkurpitsa ja pavut. Olen tehnyt tätä sössöä sekä spagetin, että lasagnen kanssa.
Porkkanaraastetta ja paprikaa. Jos haluaa proteiinia, niin punaisia linssejä, varo ettei mene ylikypsäksi.
Jos kyseessä nimensä mukaisesti valmis tomaattikastike lasitökissä esim Mutti tai Barilla en lisää siihen mitään.
Jos teen tomaattikastikkeen itse esim Mutin halkaistut tomaatit metallitölkistä laitan sipulia, valkosipulia ja oliiveja.
Joskus teen kasvisstroganoffia ja laitan maustekurkun palasia.
Valkoiset pavut, makaroonit, linssit ovat hyviä.
Kanttarelleja saa purkissa esim Pirkka 3 euroa.
Hillosipulit piristää kivasti.
Ihan vaan jotain Rainbow pakaste vihannessekoitusta, jossa on suikaloitua kesäkurpitsaa, munakoisoa.
Pakaste kukkakaalia.
Jos maitotuotteet käy, niin pieneksi kuutioitua halloumia/grillijuustoa tai vähärasvaista salaattijuustoa (ei sula niin kuin normaalirasvainen). Kumpikin kannattaa lisätä vasta lopuksi.
Paistetut sipulit, valkosipulit, herkkusienet, paprikat. oliivit, kesäkurpitsa, munakoiso, kaprikset, jalopenot, pavut......
Riippuu kastikkeen käyttötarkoituksesta.
Itse en osta mielestäni ylihintaisia valmiskastikkeita vaan ostan ihan perus paseerattua tomaattia tai murskaa.
Maustan sitten makkaran mieleisekseni.
Lähi-idän shakshukassa tomaattimurskan joukkoon laitetaan tulisia mausteita (jeera eli juustokumina on päämauste), tuoretta korianteria tai persiljaa, sipulia ja paprikaa. Ja sitten rikotaan kananmunia, jotka ei kyllä ole kasviksia, kiehumaan siihen sekaan. Jotkut laittavat sekaan myös oliiveja tai kikherneitä. Syödään pitan tm. vaalean leivän kanssa. Kylkiäiseksi sopii vielä vaikka hummus.
Mitä tarkoitat valmiilla tomaattikastikkeella? Jos se on valmis, niin eihän siihen enää mitään lisätä?
Joku kaupan purkkiko on kyseessä?
Teen ragu/bolognesen aina itse alusta asti ja sehän alkaa jauhelihan ruskistamisella.
Sipuli ja Valkosipuli:
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä ennen tomaattikastikkeen lisäämistä. Tämä antaa kastikkeelle syvempää makua.
Paprika:
Lisää pilkottua paprikaa tuomaan makeutta ja väriä kastikkeeseen. Voit käyttää eri värejä, kuten punaista, keltaista ja vihreää.
Kesäkurpitsa ja Munakoiso:
Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso ja lisää ne kastikkeeseen. Ne antavat kastikkeelle rakennetta ja lisäävät herkullista makua.
Porkkana:
Raasta porkkanaa tai lisää se pieninä paloina kastikkeeseen. Porkkana antaa makeutta ja lisää terveellisyyttä.
Tomaatit:
Lisää kirsikkatomaatteja tai kuutioituja tuoreita tomaatteja. Ne tuovat raikkautta ja lisäävät tomaattikastikkeen makua.
Herneet tai Papuja:
Voit lisätä keitettyjä herneitä tai säilykepapuja proteiinin ja kuidun lisäämiseksi.
Tuoreet Yrtit:
Silppua tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa tai persiljaa, kastikkeen päälle ennen tarjoilua.
Chilipippuri:
Jos pidät mausteisemmasta ruoasta, voit lisätä hienonnettua tuoretta chiliä tai kuivattua chilihiutaleita.
Selleri:
Hienonna selleri ja lisää se kastikkeeseen antamaan lisää makua.
Balsamiviinietikka tai Sokeri:
Voit lisätä hieman balsamiviinietikkaa tai sokeria tasapainottamaan makuja.
Tomaattia.