Kaupan lämpötiskit, onko elintarvikehygienian mukaista?
Esim läheisessä S-Marketissa on kaupan tekemiä omia ruoka-annoksia lämpötiskillä aamusta iltaan. Onko tuo hygienian kannalta hyvä asia?
Jos esim valmiit kanankoivet on klo 9-21 lämpimässä, miten voi olla ettei ne mene pilalle? Samoin monet annokset missä on riisiä, jota ei missään nimessä saisi säilyttää lämpimässä, niin voivat olla siellä koko päivän jossain 30-40 asteisessa kaapissa. Nam nam ja bakteerit tykkää.
Ajatellaan asiaa toisella tavalla, että jos jätät kesällä aamulla parvekkeelle kanankoipia missä ne on koko päivän 30 asteessa, syötkö ne vielä illalla?
Kommentit (15)
Ja nuo annokset voi olla lämpötiskillä jopa 2 päivää, ensin koko sen valmistuspäivän, sit yöksi laittavat jääkaappiin ja aamulla uusiksi esille, toki alennuslapun kanssa silloin kun ovat jo päivän vanhoja.
Vierailija kirjoitti:
Purilaisiakaan ei saa säilyttää vissiin ku vartin purilaismestoissa.
Kummallista, että kaupassa saa.
Joo niissähän on tosi tarkat säännöt. Kaupassa voi olla aamusta iltaan
Eikö se pitäisi olla yli 60 asteessa.
Riisi pitäisi jäähdyttää nopeasti ja laittaa jääkaappiin, koska on yleinen ruokamyrkytyksen aiheuttaja. Samoin monet kalaruuat, esim grillatut lohipalat. Söisitkö kalaa joka on ollut koko päivän 40 asteen lämpötilassa?
Kaupalle palautetta asiasta.
Ja silti ihmiset ostaa näitä.
Kätevä ajatus tuollainen lämmin annos, mutta bakteerit kasvaa ja leviää ihan mahdotonta vauhtia
Miten tuo voi olla mahdollista ihan elintarvikelain ja hygieniasääntöjen puolesta?
En oo koskaan saanut näistä ripulia vaikka usein syönyt, mutta nyt kun asiaa ajattelee niin eihän tuo kovin hygieeniseltä kuulosta
No, eipä noista juuri ole tullut mitään myrkytyksiä.
itselle ei ainakaan koskaan, onneksi..
suurempi riski se on, kun naapurin pata, jossa käy lasten kädet, jotka äsken tonkivat vaippaayöks
Entä kylmäkaapit, mitä jos sattuu kylmäainevuoto putkistosta tai letkuliitoksesta?
Olen aina miettinyt miksi riisipiirakat huoneenlämmössä on ihan ok eikä niistä koskaan ole tullut vatsa kipeäksi. Niissähän riisi on ensin keitetty ja sitten paistettu.
Vierailija kirjoitti:
En kyllä enää osta noista. Hyi
ja sitten käsittelet niitä omassa keittiössä miten sattuu. Mikä muuten on jääkaappisi lämpötila tuorreelle kallalle?, ... niinpä
Kauppa ja teollisuus osaa hoitaa hoitaa asiansa - toisin on pikku kaupat ja etniset kaupat kun niiden ratsaaminen olisi rrrrrrsistista. Käykää vilkaisemassa niissä mm. päällysmerkintöjä - ihan mitä sattuu eikä niihin puututa.
Vierailija kirjoitti:
Olen aina miettinyt miksi riisipiirakat huoneenlämmössä on ihan ok eikä niistä koskaan ole tullut vatsa kipeäksi. Niissähän riisi on ensin keitetty ja sitten paistettu.
Oon ihmetellyt samaa enkä oo ostanut
Jos haluaisi välttää bakteerien kasvun pitäisi ne säilyttää alle 6 asteessa tai yli 60.
Veikkaan että näin ei ole
Purilaisiakaan ei saa säilyttää vissiin ku vartin purilaismestoissa.
Kummallista, että kaupassa saa.