Ellen Svinhufvudin kakku
Onko se koostumukseltaan kova ja vaikeasti syötävä?
Muistan kun lapsena otin kahvilassa jonkun leivoksen ja yllätyin kun lusikka ei meinannut pystyä siihen, olisikohan se tuo ollut.
Kommentit (7)
No siis sehän on mantelimarenkilevyistä, kreemistä ja paahdetuista mantelilastuista tehty. Eli jos on ihan vasta tehty ja vähän pidempään kuivuneet marenkilevyt, niin voi hyvinkin olla kovahko.
Vierailija kirjoitti:
No siis sehän on mantelimarenkilevyistä, kreemistä ja paahdetuista mantelilastuista tehty. Eli jos on ihan vasta tehty ja vähän pidempään kuivuneet marenkilevyt, niin voi hyvinkin olla kovahko.
Millainen sen sitten pitäisi olla tarjoiltaessa?
Sellainenkin epämääräinen muistikuva tuli että, olikohan se Janina Andersson joka sanoi tykkäävänsä Ellen Svinhufvudin kakusta enemmän dagen efter.
Se on suosikkikakkuni ehdottomasti. Tilasin sellaisen kerran juhliini Prismasta ja joka ikinen tykkäsi kakusta paljon. Ei se mielestäni ollut mitenkään työläs syötävä, vaan siinä oli vain suutuntumaa, eli se ei ollut normaali tylsä höttökakku.
Yritin itse tehdä sitä joskus, mutta en osannut.
Oi siitä tulee lapsuus mieleen. Kävimme 80-luvulla usein Helsingin tätiä moikkaamassa ja hän tarjosi aina Ellenin kakkua. Hienoa ja eksoottista oli!
Juuri sellainen on. Mutta tosi hyvää.
Paljonko tuollainen kakku muuten maksaa?
Se on juuri sellainen, mantelimarenki ja voikreemi välissä. Onnistuu kotileipuriltakin mutta on vähän työläs.