Miksi Fazerin sininen aiheutti närästyksen?
Tänään siis tuota suklaata päivällä söin, pitkästä aikaa ja kauhistus, kuin alkoi närästämään.
Eipä ole muut suklaat tuollaista saaneet aikaan tämän syksyn aikana. Olen syönyt Pandan suklaata, Lidlin halpissuklaita ja Pirkan täytesuklaata.
Kommentit (12)
Se on se heidän uusi palmuöljy, hydrogenoitu soijaöljy, soijalesitiini, maltodextriini ja suklaamaku essenssi resepti.
Vierailija kirjoitti:
Sinisessä ei ole palmuöljyä.
Onpas. Ne eivät vaan ole päivittäneet tekstiä kääreessä vielä kaikkiin levyihin.
Söin pitkästä aikaa Fazerin sinistä ja oli niin erimakuista kuin ennen, ihan kuin maitojauhe olisi jäänyt sulamatta suuhun ja ei suklaanmakua kuin hiven. Ennen on ollut lempparisuklaa ja nyt ei tee mieli ostaa yhtään maku niin tahmanen. Harmi.
Koska suklaa on teollista saastaa ja kehosi osaa luonnostaan sitä hylkiä, merkistä riippumatta.
Suklaa ylipäätään on paha närästykselle.
Minua ei närästänyt mutta maku ja suuntuntuma ei ollut entisenlainen. Siirryn kanssa Lindtin suklaaseen jatkossa.
Olisiko syynä ap:n kirjoitusvirhe?
Jos vetää tyhjään vatsaan, sitä varmemmin närästää. Liikaa suklaata tai tummaa suklaata, voi närästää joitakin, yleensä enemmän maatessa. Jos on paha happo-ongelma, se voi polttaa niin, että tarvitsisi melkein lääkärin, ensiavun tai apteekin. Joillekin se tulee konvehdeista, ei ehkä patukasta tai levystä. Riippuu ihan ihmisestä. Ja onko tullut herkempi vatsa vaikka keski-iässä. Ja muut ruoka-aineet samana päivänä tai aiemmin. Entä juoma.
Jos sisältää maltodekstriiniä, niin voi olla syy vatsavaivoihin. Minulla iskee karsea ripuli ja vatsakivut kaikesta, mihin on tungettu maltoa.
Fazerin sininen ja palmuöljy.