Lue keskustelun säännöt.
Graavilohta ja kylmäsavustettu lohi, ovatko raakaa kalaa?
27.11.2023 |
Mites helposti niistä saa ruokamyrkytyksen, jos ovat raakaa kalaa?
Kommentit (7)
Kala on tietysti rasvaista ja pilaantumiselle altista, mutta nämä tuotteet ovat niin suolaisia ettei kovin suurta vaaraa ole. Kylmäsäilytys on tärkeää tietysti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ei, mutta vakuumipakatussa kalassa on listeriariski.
Japanissa laitetaan sashimiin aivan tuoretta kalaa, mutta se onkin suolaisen valtameren kalaa ja tuoreus ja raikkaus on ehdoton vaatimus.
Graavista voi saada laihdutusmatoja suolistoon.
Ruokamyrkytyksen saa yleensä liian pitkään lämpimässä säilytetystä ruuasta, useammin kypsennetystä kuin sellaisesta raa'asta, jota ei ole edes lämmitetty.755
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Riippuu montako päivää ajattelit seisottaa niitä pöydällä lämpimässä ilman suojaa.
Noin muuten tuoreena graavikalasta on hyvin pieni riski saada ruokamyrkytystä, on sen verran tymäkästi suolattu.