Kummallisin tai hassuin ruokaresepti, johon olet törmännyt ?
Tuli taas kalaa paistaessa mieleen yksi netissä pyörinyt ulkomainen kokkausvideo, jossa paistettiin lohimedaljonkeja ensin pannulla 20 minuuttia ja laitettiin sitten vielä varmuuden vuoksi 40 minuutiksi hautumaan uuniin. Itse en voi sietää ylikypsää kalaa, ja kun tiedän, että lohi on vielä monessa maassa huomattavasti kalliimpaa (ja harvinaisempaa) kuin Suomessa, oikein harmittaa niiden puolesta, jotka pilaavat kalansa tuota ohjetta käyttämällä.
Millaisia ihmetystä aiheuttaneita reseptejä muille on jäänyt mieleen?
Kommentit (44)
Järvikalan "kypsennys" limen tai sitruunan nesteellä. Tämä ei tapa lapamatojen munia kalanlihasta. Olevinaan sushia.
Kurkkupasta. Eli keitettyä pastaa valkokastikkeessa ja seassa tuoreita kurkunpaloja.
Näin yhdessä blogissa raejuustopiirakan ohjeen. Juustopiirakka on kyllä hyvää, mutta en ole ikinä ajatellut että raejuusto sopisi siihen.
Vierailija kirjoitti:
Kurkkupasta. Eli keitettyä pastaa valkokastikkeessa ja seassa tuoreita kurkunpaloja.
Yök! En ole kuullutkaan mutta en aio myöskään kokeilla 🤣
Raejuusto sopii vahvemman juuston lisänä piirakan päälle, esim. kirsikkatomaatti-fetapiirakkaan keventämään reseptiä. Ei se kyllä mikään pääraaka-aine voi olla, koska on niin mautonta.
Vierailija kirjoitti:
Kurkkupasta. Eli keitettyä pastaa valkokastikkeessa ja seassa tuoreita kurkunpaloja.
Kuulostaa ihanalta!
1 oluesta tehty kiisseli jossa ui rusinoita.
Ystävätär keitti makaronia ja lisäsi sekaan purkillisen tonnikalaa öljyssä. Sitten hän söi tämän mössönsä.
Mitä? Hyi! Siis kaljarusinakiisseli?
Vierailija kirjoitti:
Järvikalan "kypsennys" limen tai sitruunan nesteellä. Tämä ei tapa lapamatojen munia kalanlihasta. Olevinaan sushia.
Lapamatoa löytyy vain hauesta, ahvenesta, mateesta, kiiskestä ja erittäin huonolla tuurilla kuhasta. Siiasta ja vaikka lahnasta voi tehdä huoletta suolakalaa tuoreeltaan ja muistakin pakastuksen jälkeen.
Minkälainen kakku tuosta tulee, onko joku kokeillut? Muistanko väärin vai oliko toi joku Nigella Lawsonin resepti alunperin?
Tonnikala-makaronipaistos, ei se pahaa ollut mutta outoa.
Vierailija kirjoitti:
Kurkkupastan ohje vielä.
Kyllä tätä katsoessa leuat loksahtaa, monessakin mielessä. Voi luoja.
Tonnikala ja pasta sopivat hyvin yhteen.
Mä olen kuullut,että särjessä voi olla toukkia tai munia. Harvemmin muissa järvikaloissa.
Vierailija kirjoitti:
Järvikalan "kypsennys" limen tai sitruunan nesteellä. Tämä ei tapa lapamatojen munia kalanlihasta. Olevinaan sushia.
Eikös kaikki pakasta ne tuota ennen.
Vierailija kirjoitti:
Ystävätär keitti makaronia ja lisäsi sekaan purkillisen tonnikalaa öljyssä. Sitten hän söi tämän mössönsä.
Opiskelukaverini aikoinaan sekoitti kaurapuuroon tonnikalaa, oli kuulemma hyvää.
En tiedä onko nämä sinänsä outoja mutta ainakin ärsyttäviä: Oletteko katsoneet Instagramista niitä automaattiäänellä höpötettyjä reseptivideoita, joissa aina pyydetään kertomaan missä kaupungissa katsoja asuu, jotta hänelle voidaan seuraavassa jaksossa lähettää "special hug"? Ja sitten jengi täyttää kommenttikentän niillä Täällä Karen Oregonista -viesteillä ja ne ala-arvoisen huonot videot saavat täysin ansaitsematonta nostetta. Ilmankos niitä koko ajan näkyy, vaikka olen katsonut vain pari, ennen kuin tajusin kuinka surkeita ne ovat.
Tämä mandariinikakku on kai tosi suosittu, mutta musta tuntuu edelleen ällöttävältä käyttää kakkuun mandariininkuoria. Ei ole tullut siis kokeiltua.
https://www.kodinkuvalehti.fi/reseptit/gluteeniton-makea-leivonta/manda…