Söisitkö vielä leipää, jossa parasta ennen on huomenna?
Kommentit (21)
No en enää ostaisi leipää jossa parasta ennen on huomenna.
Syön kunnes on homeessa. Jos on jäljellä. Välillä ne on homeessa ennen käyttöpäivien laskennallista loppua.
Syön päiväyksestä välittämättä jos ei ole homeessa.
Zheeeeeezzzzh.
Tottakai syön, jos se ei ole homeessa. Nytkin mulla on ruisleipää, jossa parasta ennen oli kaksi viikkoa sitten, ei ole homeessa, maistui hyvältä hernekeiton kanssa.Aamupalan sämpylöissä oli parasta ennen maanantaina.
En söisi. Kyllä leivän pitää tulla suoraan tehtaalta tuoreena kotiini.
Mitä ihmettä, tottakai jos ei ole homeessa. Parasta ennen -merkinnällä olevia tuotteita voi arvioida aistinvaraisesti ja syödä normaalilta vaikuttavat. Viimeinen käyttöpäivä -merkintä taas kirjaimellisesti tarkoittaa viimeistä käyttöpäivää.
Söisin vaikka viikon päästä päiväyksestä. Jos se ei ole homeessa eikä haise homeelle, syö ihan rauhassa vaan. Eikä siihenkään kuole, vaikka jonkun homepilkun epähuomiossa syökin. Maku voi olla epämiellyttävä.
Uusavuttomuus huipussaan taas.Leivän voi myös kuivattaa jolloin säilyy valtavan kauan.
Vierailija kirjoitti:
En söisi. Kyllä leivän pitää tulla suoraan tehtaalta tuoreena kotiini.
Leipätehdasta sanotaan leipomoksi, pölhö.
Leipäpalapussin voi myös pakastaa, niin leipä säilyy pitkään tuoreena. Esim. Jäinen sämpylä minuutiksi mikroon ja tadaa, tuore lämmin leipä on hetkessä kädessä.
Juuri söin leipää, jonka parasta ennen päivä oli 7.11. Ei ollut hometta, leipä näytti, tuoksui ja maistui normaalilta. Laitoin uuniin, päälle juustoa ja tomaattia, nam.
En ainakaan tänään kun juuri äsken söin vasta päiväruuan.
Minä olen (joutunut) syömään punalappu leipiä ja pullia, joiden viimeinen käyttöpäivä on ollut EILEN.
Teen mm.lämpimiä voileipiä.
Olen syönyt yli päiväyksen menneitä ruokia.
Parasta ennen ei ole sama asia, kuin viimeinen käyttöpäivä.
Usko tai älä, olen yksineläjä, joka ostaa aina suuren Reissumies pussin. Pussi pakkaseen ja tarpeen mukaan otan palan paahtimeen. Koskaan ei ole homeista leipää eikä mene kompostiinkaan. Leipä ei ole pilalla vaikka olisi vanhaa, ehkä vehnäleivät ovat nopeita homehtumaan ja maku kärsii, mutta ruisleipä voi parantua vanhetessaan.
Olen lapsuuteni kasvanut kuivan leivän alueella. Ruisleipää, siis aina reikäleipä, tehtiin joka perjantai. En tykännyt tuoreesta leivästä, mutta yöksi vartaalle laitettu leipä oli hyvää. Leivästä ei tullut kuivaa, vaan jotenkin sitkeää ja vähän makean makuista. Leivät säilytettiin viileässä, missä maku vain parani vanhetessaan. Tuore ruisleipä ei edes ole hyväksi minun vatsalle.
Mitä uskaltamista siinäkin on. Jos leipä ei ole homeessa niin tottakai syön. En osta kylläkään muovipussileipää vaan leipomosta ja se on paperipussissa ilman mitään parasta ennen leimaa.