Porkkanoista valmistettu kylmäsavulohi, jota myös porkkalaksi kutsutaan, on saanut kasvissyöjät hullaantumaan. Resepti leviää sosiaalisess
Kommentit (17)
Porkkana pysyy porkkana vaikka miten valmistaisi,miksi pitää olla lohi nimessä kun siinä ei ole lohta
Kuulostaa ihanalta, menee kokeiluun!
Työläs valmistaa mutta on hyvää. Teen jouluksi, en muulloin.
Vierailija kirjoitti:
Työläs valmistaa mutta on hyvää. Teen jouluksi, en muulloin.
Työläs? Eihän siinä ole kuin pari työvaihetta. Peitä suolalla, laita uuniin. Ota uunista, suikaloi ja laita marinaadiin. Mitähän sä teet normaalisti jos toi on työlästä? Ihan mielenkiinnosta kuulen. :D
Olen tehnyt. En tykännyt ollenkaan.
PORKKANALOHI
11.12.2016 / 50 kommenttia / Joulu, Lisukkeet
Mikä hiton uutuus...
PORKKANALOHI ELI PORKKALA
4 paksua porkkanaa
noin 1 kg karkeaa merisuolaa*
1 rk rypsiöljyä
2 tl nestesavua
1 tl valkoviinietikkaa
Lisäksi
saaristolaisleipää
vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly PåMackan)
punasipulisilppua
sitruunamehua
tuoretta tilliä
suolaa ja mustapippuria
Pese porkkanat, mutta älä kuori niitä.
Levitä uunivuoan pohjalle kerros suolaa ja laita porkkanat sen päälle. Lisää loput suolasta (porkkanoiden pitää olla kokonaan suolan alla). Kypsennä porkkanoita 175-asteisessa uunissa noin 1,5 h. Irrota porkkanat suolakuoresta ja anna niiden jäähtyä hieman.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin siivuiksi esim. juustohöylällä.
Sekoita yhteen öljy, nestesavu ja valkoviinietikka. Sekoita marinadi porkkanasiivujen joukkoon ja anna maustua 1-2 vuorokautta jääkaapissa.
Tarjoa porkkanalohi tuorejuustolla voideltujen saaristolaisleipäpalojen kera. Ripottele päälle punasipulisilppu ja tuoretta tilliä. Mausta tilkalla sitruunamehua sekä suolalla ja mustapippurilla.
*suolan määrä riippuu uunivuoan koosta
Lapsi on tehnyt tuota, minä tykkäsin. Varmaan syödään sitä taas jouluna.
Täähän on ikivanha juttu. Varmaan 5-10 vuotta sitten jo hypetetty.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Työläs valmistaa mutta on hyvää. Teen jouluksi, en muulloin.
Työläs? Eihän siinä ole kuin pari työvaihetta. Peitä suolalla, laita uuniin. Ota uunista, suikaloi ja laita marinaadiin. Mitähän sä teet normaalisti jos toi on työlästä? Ihan mielenkiinnosta kuulen. :D
En ole tuo edellinen kommentoija, mutta käytännössä porkkalan maku tulee nestesavusta. Ruoka maistuu savuiselta etikkaiselta porkkanalta, ei savulohelta tai miltään muultakaan savukalalta. Lisäksi nestesavun epäillään aiheuttavan syöpää.
Pese porkkanat, laita uuniin ja päälle kilo suolaa, suikaloi juustohöylällä, tee marinadi ja tunge siivut sinne, pari päivää jääkaapissa ja tuote on valmis, mutta ei sillä savukalaa korvata. Savukala on helpompi valmistaa.
Helppoa ja hyvää, olen tehnyt monena vuonna.
Kylmäsavulohi maksoi Citymarketissa yli 54 € kg. Usein se on myös liian suolaista, joten jätän väliin monesti.
P.S. Nestesavu on nestemäistä savua. Savua on kylmäsavulohessakin.
Ai mullahan olisi nuo ainekset paitsi nestesavu, pitäisikös kokeilla huomenna
Eihän se enää mikään uutuus ole, ollut tarjolla jo jonkin aikaa.
Ihan ok, mutta en nyt miksikään superhehkutuksen arvoiseksi nostaisi.