Mikkelin ruokamyrkytyksen syy: kalsiumpropionaatti
Kalsiumpropionaatti-nimistä lisäainetta oli osassa tortillalettuja kymmenkertainen määrä muihin lettuihin verrattuna. Aine aiheutti ruokamyrkytysoireita Mikkelissä yli 800 henkilölle elokuussa.
Mitäs jos opettelisitte tekemään vaikka perunat, jauhelihakastikkeen, sekä kunnon salaatin KOTIMAISISTA AINEISTA? Minkä takia tällainen paskan syöttäminen ihmisille sallitaan?
Kommentit (4)
Oon kyllä kerran kokeillut noita tortillalettuja ja muita meksikon eväitä ja einestuotteina niistä en saanut kyllä mahaa täyteen mutta ripuli tuli. Meksikossa käyneenä nämä Santa Marian todella kalliit eväät eivät ole lähelläkään sitä aitoa meksikolaista.
Suomalaiset ruokatarvikkeet ovat tahallaan kallita jotta K&S kartelli voi tilata mahdollisimman paljon ulkomailta halvimmalla hankintahinnalla ja sitten ottaa niistä maksimikate kun ihmiset eivät uskalla eivätkä viitsi kapinoida ruoan terveellisyydestä. Perjantaipullo ja karvakäsipizza ja sitten ihmetellään miksi koko viikko on paha olo kun myrkytetään itseä alkoholilla ja eineskemikaaleilla.
Muistelen että 90-luvulla vielä paikkakunnan keskuskeittiö valmisti kaikki ruoat ihan itse puhtaista raaka-aineista. Olihan ne perunat toki kumisia, mutta söin kun kerran ilmaiseksi sai. Olihan sitten kotona odottamassa lämminruoka joka maistui parhaalta.
En ymmärrä kyllä muutenkaan tuommosia tortillan syöttämisiä, kun niillä ei ole oikeasti mitään tekemistä aitojen burritojen kanssa. Aidot burritot on 10 kertaa terveellisempiä, kun siellä on kasviksia seassa eikä mitään eineskemikaaleja. ;)
Se sallitaan siksi, koska päättäjien ja varakkaiden ei tarvitse vetää eineksiä ja katsella ruokakuitteja. ;)