Lähiöravintolat alkoivat myydä 39 euron lounasta
Kellä on varaa käydä noilla hinnoilla lounaalla? ihan järjetöntä.
Kommentit (64)
Heh, mahtaa olla tunkua kattaukselle. Tai sitten ei.
Italiassa tuohon hintaan saa amuse bouchen, 3 alkupalaa, primin, secondin ja dolcen!
10€ lounaaseen kuuluu primi, secondi, vesi, 2,5dl viiniä ja kahvi.
Lienee selvää etten syö Suomessa ravintolassa
Siis tuohan on kolmen ruokalajin lounasmenu. Ihan normaali hinta mielestäni. Outo lehtijuttu.
En usko että riittää asiakkaita. Mulle riittää kun joskus käyn syömässä ja maksaa n 12,90 stadin keskustassa, 4 ruokaa, salaattipöytä, jälkiruoka.
Vierailija kirjoitti:
Italiassa tuohon hintaan saa amuse bouchen, 3 alkupalaa, primin, secondin ja dolcen!
10€ lounaaseen kuuluu primi, secondi, vesi, 2,5dl viiniä ja kahvi.
Lienee selvää etten syö Suomessa ravintolassa
Ei ainakaan Roomassa.
vuosaari ja 39e lounaat
kumpi ei kuulu tuohon virkkeeseen?
Teen saman annoksen kotona ja säästän 35€
M44
No enpä noista ravintoloista ole kiinnostunut. Buffaan meen jos se on alle 10 euroa.. Kait noissa käy sellaset hienostorouvat joilla on bison-frisee koira ja heidän herrasmies miehensä puvuissaan. Voihan jotku hillokeisari influensseritkin testata.
Se on sama kun joku parturi pyytää miesten hiustenleikkuusta 35 euroa. Ennemin menee 10 euron parturii(jos niitäkään enää on) tai ostaa itselle koneen ja kehittyy niin hyväks ettei tarvii partureis käydä niinkuin minä.
Vierailija kirjoitti:
Yrittäjien ahneudella ei ole rajoja. Normaalilounaan hintaakin pusketaan koko ajan ylöspäin eikä edes verottajan sallima ateriaedun maksimi riitä, sitten on näitä jotka vetävät hinnat täysin tähtitieteelliselle tasolle. Jos korona lähtee taas leviämään ja tulee rajoituksia, niin ravintolayrittäjät ovat ensimmäisenä käsi ojossa yhteiskunnan avustuksia kahmimassa.
Itsellä ei ole varaa tuollaista hintaa maksaa, mutta ymmärrän, että yleensä yrityksen tarkoituksena on tehdä voittoa ja jos asiakkaita käy tuolla hinnalla ja ilmeisesti vielä ihan tarpeeksi niin silloinhan se yritys on osannut hinnoitella lounaansa aivan oikein. Ne menee tuonne, joilla on varaa maksaa ja kokevat saavansa rahoilleen vastinetta ja muut menevät muualle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Italiassa tuohon hintaan saa amuse bouchen, 3 alkupalaa, primin, secondin ja dolcen!
10€ lounaaseen kuuluu primi, secondi, vesi, 2,5dl viiniä ja kahvi.
Lienee selvää etten syö Suomessa ravintolassa
Ei ainakaan Roomassa.
Tarkoitat varmaan turistiravintoloita. Niissä ei tietenkään. Mutta esim Oopperan vieressä (ihan keskustassa) Ristorante del Gigliossa söi kyllä 3 ruokalajia tuohon hintaan ennen koronaa. Nyt ravintola on suljettu. Kyllä näitä helmiä vieläkin löytää kun menee paikallisten ravintoloihin.
No tuskin tuossa ravintolassa kovinkaan moni maksaa lounaan omasta pussista, vaan firman piikkiin lounastelevat.
Tuohan tarkoittaisi, sitä että jos joka työpäivänä kävisi kyseisessä ravintolassa lounastamassa, niin tilistä menisi pelkkiin tuon ravintolan lounaisiin yli 800 euroa kuussa. Siinä saa olla jo aika hemmetin kovapalkkainen duunari, tai vähän merkittävämmän tason pomo jolla tuollaiseen olisi varaa.
Neljällä kympillä ostaa jo monen päivän ruuat kotiin ja saa parempaa.
T. Kokki
Kaikki hinnat ovat nousseet, myös yrittäjälle. Eihän tuonne ole pakko mennä syömään. Itse saa halvemmalla ruokaa tehtyä.
Vierailija kirjoitti:
Neljällä kympillä ostaa jo monen päivän ruuat kotiin ja saa parempaa.
T. Kokki
Ja sitten ruoka tekee itse itsensä ja siivouskeiju tiskaa astiat.
Vierailija kirjoitti:
Yrittäjien ahneudella ei ole rajoja. Normaalilounaan hintaakin pusketaan koko ajan ylöspäin eikä edes verottajan sallima ateriaedun maksimi riitä, sitten on näitä jotka vetävät hinnat täysin tähtitieteelliselle tasolle. Jos korona lähtee taas leviämään ja tulee rajoituksia, niin ravintolayrittäjät ovat ensimmäisenä käsi ojossa yhteiskunnan avustuksia kahmimassa.
Sulla taitaa nyt mennä sekaisin yrityksen ja hyväntekeväisyyden ero. Kenenkään ei ole pakko mennä lounasravintolaan jos kokee sen liian kalliiksi.
Yrittäjien ahneudella ei ole rajoja. Normaalilounaan hintaakin pusketaan koko ajan ylöspäin eikä edes verottajan sallima ateriaedun maksimi riitä, sitten on näitä jotka vetävät hinnat täysin tähtitieteelliselle tasolle. Jos korona lähtee taas leviämään ja tulee rajoituksia, niin ravintolayrittäjät ovat ensimmäisenä käsi ojossa yhteiskunnan avustuksia kahmimassa.