Gratinoitu kukkakaali voisiko käyttää tuoreen kukkakaalin tilalla pakastettua kukkakaalia
Ohjeessa luki tuore kokonainen kukkakaali ja keitetään 10 minuuttia suolavedessä. Minulla ei tuoretta kukkakaalia vaan pakastettua kukkakaalin kukintoja. Voisiko siis käyttää pakastettua kukkakaalia tuoreen sijaan ja pitääkö se keittää ennen gratiinin tekoa? Vai jääkö vetiseksi kun sulaa mutta täytyykö se sen jälkeen keittää ettei vetinen tule? Valkoinen kastike monimutkainen tehdä joten ajattelin sekoittaa maitoon jauhot ja juuston ja kananmuna. Neuvoa voisi antaa. Etenkin kokki jos palstalla joka lukee tämän, kiitos.
Kommentit (12)
Ainakin kasviagratiiniin olen heittänyt kukkakaalet myös jäisenä, hyvää on tullut aina.
Voit käyttää pakastettua raaan kukkakaalin sijaan, mutta tällöin et tietenkään keitä kun pakastettu on jo valmiiksi kypsennettyä. Vetisempää ja mauttomampaa tulee pakastekukkakaalista, mutta ihan syötävää varmasti kuitenkin.
Tuota gratiiniosaa en viestissäsi tajunnut. Valkokastike tehdään kattilassa tai pannulla sulattamalla ja ruskistamalla ensin voita ja sekoittamalla siihen jauhoa, maitoa, juustoa ja mausteita. Kananmuna ei kuulu gratiiniin eikä valkokastike synny sekoittamalla kylmänä aineita keskenään.
En tiiä, mut kukkakaali, kakkakuuli XD
Olen katsonut Jamie Oliverin ruokaohjelmia. Hän ainakin suositteli ja kehui pakastettua kukkakaalia jopa paremmaksi kuin tuoretta, kukkakaaligratiiniin käytettynä. Ja pakasteen hinta on yleensä paljon halvempi kuin tuoreen tuotteen.
Vierailija wrote:
Voit käyttää pakastettua raaan kukkakaalin sijaan, mutta tällöin et tietenkään keitä kun pakastettu on jo valmiiksi kypsennettyä. Vetisempää ja mauttomampaa tulee pakastekukkakaalista, mutta ihan syötävää varmasti kuitenkin.
Tuota gratiiniosaa en viestissäsi tajunnut. Valkokastike tehdään kattilassa tai pannulla sulattamalla ja ruskistamalla ensin voita ja sekoittamalla siihen jauhoa, maitoa, juustoa ja mausteita. Kananmuna ei kuulu gratiiniin eikä valkokastike synny sekoittamalla kylmänä aineita keskenään.
Ei maitokastikkeessa ruskisteta voita! Se sulatetaan, jauhot sekoitetaaan, jonka jälkeen maito.
Ap, maalaisjärjenkäyttö on sallittua.
Kuorrutteeksi voi myös laittaa koskenlaskijajuustoa, ei tarvitse kastiketta. Siis ainakin kokonaisen kukkakaalin päälle, en osaa riittäisikö, jos on vuokallinen palakukkikkisia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija wrote:
Voit käyttää pakastettua raaan kukkakaalin sijaan, mutta tällöin et tietenkään keitä kun pakastettu on jo valmiiksi kypsennettyä. Vetisempää ja mauttomampaa tulee pakastekukkakaalista, mutta ihan syötävää varmasti kuitenkin.
Tuota gratiiniosaa en viestissäsi tajunnut. Valkokastike tehdään kattilassa tai pannulla sulattamalla ja ruskistamalla ensin voita ja sekoittamalla siihen jauhoa, maitoa, juustoa ja mausteita. Kananmuna ei kuulu gratiiniin eikä valkokastike synny sekoittamalla kylmänä aineita keskenään.
Ei maitokastikkeessa ruskisteta voita! Se sulatetaan, jauhot sekoitetaaan, jonka jälkeen maito.
Oli epäselvää mikä kastike aplla oli työn alla: maitokastike, bechamel-kastike vai jokin muu, johon jostain syystä laitetaan kananmunaa. Siksi voi hyvin olla, että rasva on tarkoitus ruskistaa.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin kasviagratiiniin olen heittänyt kukkakaalet myös jäisenä, hyvää on tullut aina.
Missäs olit äidinkielentunilla! KUKKAKAALIT! KAALE tarkoittaa jotain aivan muuta!
Vierailija kirjoitti:
Ap, maalaisjärjenkäyttö on sallittua.
Entäs jos koko suku on syntynyt kaupungissa?
Maalaisia nähnyt elokuvissa...
Voi käyttää, itse laitan jäisenä suoraan vuokaan.