Syksyllä alkaa tehdä enemmän mieli makeaa?
Suklaata, salmiakkia, keksejä, makeita leivonnaisia, kaakaota litrakaupalla. En syö niin paljon kuin tekisi mieli koska en halua lihota mutta ärsyttävää tämä on. Voiko auringonvalon vähentyminen aiheuttaa makean ja hiilareiden himoa?
Kommentit (5)
Onneksi ei. Kesällä tekee mieli hillomunkkeja johon en tiedä syytä.
Pimeys väsyttää, unen tarve kasvaa ja väsyneenä tekee enemmän mieli sokeria, rasvaa ja hiilihydraatteja.
Vain harhaa ja syy saada "lupa" syödä typerästi :)
Kylmyyteen ja pimeyteen varustaudutaan lisäenergialla. Niin se taitaa olla. Ruoka alkoi taas maistua eri tavalla, kun lokakuun puoliväli koitti. Olen kylläkin jo vuosia sitten jättänyt sokeroidut ja sokeriset tuotteet kokonaan ostamatta diabetesvaaran vuoksi, mutta tavallinen ruokakin maistuu yllättävän hyvin.
Täytyy sitten vain aurinkoisimpina päivinä tehostaa ulkopuuhailua ja aikanaan ovat tietysti lumityötkin taas edessä.
Tietenkin. Meidän geeneihin on syväkoodattu se, että talvea vasten pitää syödä ja jemmata herkkuja, jotta selviää hengissä yli roudasta ja rospuutosta. Se, että meillä on nyt viimeiset vajaa 100 vuotta ollut ruokaa saatavilla hyvin, ei kumoa geeneistä sitä että edeltävä koko ihmiskunnan historia, tuhansia ja tuhansia vuosia ja satoja sukupolvia, talvesta selvisi yli se kuka lipaisi saatavilla olevat herkut völjyynsä ja laittoi puolet hyllylle jemmaan helmikuuta varten.
Kun oppii elämään kroppansa kanssa sujut, niin on mukavampi. Kilo kaksi syksyllä, lähtee keväällä kun aurinko paistaa ja tekee mieli juosta ja liikkua.