Olen leipomassa kurpitsapiirakka ja mistä tiedän paljonko on 415g kurpitsaa???
Kommentit (9)
425 g vastaa noin hernekeitto purkillisen verran kurpitsaa soseutettuna
Ruoanlaitossa tarvitaan vaakaa ja vetomittoja, jos aikoo reseptien mukaan kokata. Kannattaa hankkia se vaaka.
Vierailija wrote:
Kai nyt tiedät paljonko ostamasi kurpitsa painoi. Siitä lasket paljonko käytät. Ei ole niin tarkkaa.
No mutta eikö se sisus oteta sieltä kuoren alta? 😳
Sitä ostopainoa mietin 🙄
Otat toiseen käteen puolikkaan kilon pussin ja toiseen kuorittua kurpitsaa saman painoisesti.
Kurpitsa on tilavuudeltaan enimmäkseen sitä nöyhtää jota ei ruoanlaittoon käytetä. (siemenet kannattaa ottaa talteen ja paahtaa, ovat herkullisia).
pumpkin fractional composition as peel portion 10-12%, pulp portion 3-4%, edible flesh portion 79-82% and seed portion 4-6%.
Nopeasti nyt vaa’an teet jostain tangosta, jos et omista. Toiseen päähän jotain sellaista, jonka painon tunnet. Mutta eiköhän se kannata keittiövaaka hommata.
Tein muuten itsekinpurpitsapiirakkaa. 3 kg kurpitsasta sai 500 grammaa sisusta piirakkaan.
Siemenet sitten paahdoin uunissa naposteluun.
Kai nyt tiedät paljonko ostamasi kurpitsa painoi. Siitä lasket paljonko käytät. Ei ole niin tarkkaa.