Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kirsikka, päärynä tai omenapiirakan tehneitä paikalla? Onnistuiko?

Vierailija
21.10.2023 |

Miten on?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
21.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meinaatko, ettei kukaan palstalla ole tehnyt omenapiirakkaa?

Vierailija
2/13 |
21.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tykkää kirsikasta. Kerran tein päärynäpiirakan, hyvää oli. Omppupiirakka ei epäonnistu ikinä. Ei se kauaa ehi pöydällä olemaan kun syön kilpaa lapsen kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
21.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä ne yleensä onnistuu, helpompia ja nopeampia tehdä kuin pulla.

Vierailija
4/13 |
21.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, onko paikalla kirsikka tai päärynä?

 

Omenapiirakan tekijä löytyi jo.

Vierailija
5/13 |
21.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muruomenapiirakka (pellillinen)

4 kpl kananmunia

3 dl sokeria

150 g voita (sulatettuna)

2 dl maitoa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1,5 l omenalohkoja

Murukuorrute:

100 g voita (sulatettuna)

1,5dl sokeria

4 dl kaurahiutaleita (pika)

2 tl kanelia

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita, voita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina pellille ja asettele omenalohkot tasaisesti päälle.

Muru: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula. Sekoita hyvin. Ripottele omenalohkojen päälle.

Paista 30 - 35 minuuttia 200 asteessa.

Vierailija
6/13 |
21.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

viime kesänä tein piirakkaa johon tuli muistaakseni kirsikkahilloa ja jotain valion kirsikanmakuista tuotetta. oli ihan hyvän makuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
21.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaisista kirpeistä kirsikoista tulee erinomaisia piirakoita. Suurinta herkkua silloin kun vielä asuin Suomessa. Meillä oli pihalla omenoita, päärynöitä, luumuja ja kirsikoita. Päärynät menivät tuoreeltaan, mielestäni ne olivat turhan makeita piirakkaan. Mutta ne kirsikat, nam!

Vierailija
8/13 |
21.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Murutaikinasta, jossa täytteenä kirsikoita, hilloa ja ranskankermaa tuli ainakin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
21.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä menee vain ja ainoastaan mustikka-vattupiirakat yhdessä tai erikseen.

Vierailija
10/13 |
21.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päärynäpiirakkaa oman puutarhan päärynöistä teen joka syksy, nam.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
21.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Muruomenapiirakka (pellillinen)

4 kpl kananmunia

3 dl sokeria

150 g voita (sulatettuna)

2 dl maitoa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1,5 l omenalohkoja

Murukuorrute:

100 g voita (sulatettuna)

1,5dl sokeria

4 dl kaurahiutaleita (pika)

2 tl kanelia

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita, voita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina pellille ja asettele omenalohkot tasaisesti päälle.

Muru: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula. Sekoita hyvin. Ripottele omenalohkojen päälle.

Paista 30 - 35 minuuttia 200 asteessa.

No on makeeta, kun melkein puoli kiloa sokeria. 

Vierailija
12/13 |
22.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Vierailija wrote:

Muruomenapiirakka (pellillinen)

4 kpl kananmunia

3 dl sokeria

150 g voita (sulatettuna)

2 dl maitoa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1,5 l omenalohkoja

Murukuorrute:

100 g voita (sulatettuna)

1,5dl sokeria

4 dl kaurahiutaleita (pika)

2 tl kanelia

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita, voita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina pellille ja asettele omenalohkot tasaisesti päälle.

Muru: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula. Sekoita hyvin. Ripottele omenalohkojen päälle.

Paista 30 - 35 minuuttia 200 asteessa.

No on makeeta, kun melkein puoli kiloa sokeria. 

Ei tartte tehdä ja maistaa, jos on noin vaikeaa. En tajua teitä joka asiaan negatiivisia kommentteja laittavia.

Jos on arripurri olo kannattaa olla hiljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeria, voita, vehnäjauhoja. 

Eiei.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi kahdeksan