Herkullisin ruokasieni? Mistä pidät eniten?
Itse uskalla kerätä ainoastaan suppiksia ja kantarelleja tai sitten ostan herkkusieniä kaupasta.
En ole muita maistanutkaan.
Olisi kiva maistella, mutta kun en tunne.
Kommentit (26)
Olen syönyt paljon erilaisia sieniä ja kantarellien tuoksua ja suunnattoman herkullista makua ei vaan voi voittaa.
Suppilovahvero on todella yliarvostettu sieni mutta ei ihme kun niitä on niin helppo löytää.
Kuulemma lampaankääpä mutta en jaksa vaellella satoja kilometrejä niiden perässä.
Vierailija wrote:
Suppilovahvero on todella yliarvostettu sieni mutta ei ihme kun niitä on niin helppo löytää.
Vika löytyy kauhan varren toisesta päästä jos ei suppiksista synny herkuruokaa! Ihan mahtava ruokasieni. Etenkin tuoreena; vasta metsästä poimittuna.
Vierailija wrote:
Kuulemma lampaankääpä mutta en jaksa vaellella satoja kilometrejä niiden perässä.
Lampaankääpä on minun suosikkisieneni. Onneksi ei tarvitse vaellella satoja kilometreja, vaan niitä on joka vuosi tuossa lähimetsässä.
Herkkutatti, keltahapero, lampaankääpä ja kantarelli mun suosikit. Suppilovahvero ihan hyvä sekin ja niitä on niin paljon ja pitkä poimintakausi, että niitä kerään eniten. Moni ei taida tietää tuota keltahaperoa, mutta se on ainakin minusta herkullisen aromikas. Meillä syödään paljon sieniä, eilen viimeksi suppilovahverokeitto. Maaseutuasumisen hyviä puolia, että suunnilleen kun astuu ovesta ulos, voi alkaa sienestämään.
Suppilovahveroita ja kantarelleja tulee syötyä eniten mutta varsinainen herkku on korvasieni.
Tykkään monista, ja siitä kun on vaihtelua. Ja eri sieniä kannattaa hyödyntää eri käyttötarkoituksiin. Suosikkeihini kuuluvat esimerkiksi kanttarelli, musta torvisieni, tatit, lampaankääpä, vaaleaorakas, kehnäsieni ja rouskut.
Vierailija wrote:
Kuulemma lampaankääpä mutta en jaksa vaellella satoja kilometrejä niiden perässä.
Hyvinä vuosina niitä on sitten aivan älyttömästi.
Herkkutatti ei ole turhaan saanut nimeään.
Kantarelli on minusta vähän yliarvostettu. Tateistakaan en niin välitä. Suppilovahvero, lampaankääpä ja orakas ovat suosikkejani.
Kuivatan suppilovahveroita ja hienonnan lihapullataikinaan. Pullien maku nousee heti ns. nekstille levelille. Syön toki sieniä muutenkin.
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Suppilovahvero on todella yliarvostettu sieni mutta ei ihme kun niitä on niin helppo löytää.
Vika löytyy kauhan varren toisesta päästä jos ei suppiksista synny herkuruokaa! Ihan mahtava ruokasieni. Etenkin tuoreena; vasta metsästä poimittuna.
Eihän se, hyvänen aika sentään, sulje pois suppilovahveron hyvyyttä saati ruoanlaittotaitoja jos mainitsee sen olevan yliarvostettu sieni.
Omat lempparini ovat mustavahakkaat ja mustatorvisienet. Myös lampaankääpä kuulu suosikkeihini. Rouskut ovat taas parhaita esim. sienisalaattiin.
Riippuu myös siitä, missä asuu/kerää.
Varsinais-Suomessa oli paras sieni hapero, joita riitti ja riitti. Mieto, pakastettava, sopii mihin vaan.
Itäisellä Uudellamaalla: Sieni mikä se on? Kaupasta kai joku herkkusienirasia?
En vielä tunne paljon sieniä. Poimin lähinnä herkkutatteja, kantarelleja, suppilovahveroita ja korvasieniä, ja näistä kaikista pidän!
Oma suosikkini on suppilovahvero/kosteikkovahvero. Sopii myös aasialaisiin ruokiin makunsa ja rakenteensa osalta.
Vanhimmalla lapsellani on useita suosikkeja, lampaankääpä on ehkä paras hänen mielestään, sitten herkkutatti ja omalta pihalta kerätyt herkkusienet. Arvostaa myös orakkaita. Tosin mikä tahansa sieni kelpaa.
Vahakas ei jostain syystä ole minun makuuni. Viime vuosina olen oppinut taas ymmärtämään rouskujen hienouden, ne ovat suolasieninä aivan ihania!
Herkkutatti kannattaa laittaa maistelulistalle.
Omasta mielestä kermainen kantarellikastike hipoo jo täydellisyyttä. Siitä ei ruoka enää voi paremmaksi muuttua. Sopivan paksu ja kermainen. Runsaasti sipulin kanssa voissa paistettuja kantarelleja. Ai, että! Tulee ihan vesi kielelle.