Osaatko tehdä ruskean kastikkeen ilman ohjetta?
Minä en osaisi, en ole varmaan koskaan tehnyt tuollaista paitsi jossain koulun kotitaloustunnilla.
Kommentit (69)
Osaan tehdä ruskean kastikkeen ilman ohjetta, koska olen opetellut sen joskus ohjeen kanssa. Pullataikinaa en osaisi ilman ohjetta, ei hajuakaan missä suhteessa aineksia pitäisi laittaa. En välitä pullasta ja olen tehnyt sitä ehkä kolme kertaa elämässäni.
Osaan, sekä ruskean kastikkeen, että pullaa.
En osaisi. En ole tehnyt itse ruokaa kuin koulussa ja armeijassa.
Ruskeakastikkeen osaan tehdä ilman ohjetta, pullaa en. N35
Vierailija kirjoitti:
Ruskean reiän kastiketta nyt ainakin
Nyt!? Luetsä paskalla vauvapalstaa?? :0
En osaa tehdä edes ohjeen kanssa. Jauhot ei ruskistu vaan joko jäävät vaaleiksi tai palavat.
Missä päin Suomea ruskea kastike ja pulla kuuluu yhteen?
En ja osasin :)
Olin opiskelija ja tietenkin ei rahaa; faija antoi kotona käydessä mukaan purkin "nötköttiä" - teet siitä kastiketta. Seuraavan kerran menin käymään, niin kysyi: No onnistuiko se? - Vastasin siihen, että ei, mun ruskea kastike jäi valkoiseksi. Nauroi siihen: Sullahan kävi hyvä tuuri! (ruskeasta kastikkeesta tulikin valko-).
Myöhemmin sitten osasin: tein makkarakastiketta, hyvää, mut 3.na päivänä vissiin se rasva härskiintynyt, niin pistin wc-pöntöstä alas koko evään (ja työpäivän "elin" jollain suklaapatukalla; maha kurisi nälkää koko päivän ....)
Vierailija kirjoitti:
Missä päin Suomea ruskea kastike ja pulla kuuluu yhteen?
Ei missään, miksi ajattelit että kuuluisivat?
Juu, osaan. Ja herkullisin kastike on mitä on keksitty.
Vierailija kirjoitti:
Tai vaikka pullataikinaa?
No molemmat onnistuu ilman ohjeita.
En tee ikinä ruskeita vehnäjauho rasva kastikkeita vaan tomaatti kastikkeita laittaen tuoreita tomaatteja tai paseerattua tomattia tai tai tomatti murskaa purkista.
Kypsennetty tomaatti on terveellisintä ja hyvin harvoin olen sairaana.
Tomaatin terveysvaikutukset ovat suurimmillaan, kun syöt tomaatteja sekä tuoreena että kypsennettynä. Kypsennetyn tomaatin supervoima on lykopeeni, jota saa esimerkiksi tomaattikastikkeesta ja jopa ketsupista. Tuoreita, mehukkaita tomaatteja kannattaa popsia etenkin C-vitamiinin takia.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/tomaatti-on-terveellista-myos-k…
Keskikokoisesta tomaatista saa noin kaksi grammaa ravintokuitua, joka edistää suoliston hyvinvointia. Riittävästä ja monipuolisesta kuidun saannista on hyötyä myös verensokerin ja veren kolesterolipitoisuuden hallinnassa.
Pitsan pohjaan käytän kauraleseitä niin että saa suolisto kuituja. Jos leivon sämpylöitä niin teen kuitupitoisia niistä. Kuidutonta pullaa en syö koskaan.
Vierailija kirjoitti:
En osaa tehdä edes ohjeen kanssa. Jauhot ei ruskistu vaan joko jäävät vaaleiksi tai palavat.
Aikoinan talouskoulussa tai vastaavassa oli ohje ollut, että sitä rasvaa pitää olla siinä pannulla niin paljon, että jauho-rasvaseos on semmonen löysä lieju. Ei niin vähän, että pannulla kärisee pääasiassa jauhoja. Tää lieju ei ensin juuri ruskistu mutta kun alkaa ruskistua, niin se etenee suht nopeasti, joten sitä pitää koko ajan siinä sekoitella ja käännellä ja olla valmiina ottamaan pannu pois levyltä tai lisäämään vesi.
Tulee tasaisempi tulos isommalla rasvamäärällä. Olen sitten itsekin tuon neuvon saatuani noin tehnyt, ja onnistuu kyllä poikkeuksetta. Aluksi en käyttänyt tarpeeksi rasvaa.
Osaan, mutta en yleensä koskaan jaksa käristää jauhoja noin kauan. Valkoinen kastike saa riittää.
Ruskealla kastikkeella täytettyä pullaa.
Vierailija kirjoitti:
En tee ikinä ruskeita vehnäjauho rasva kastikkeita vaan tomaatti kastikkeita laittaen tuoreita tomaatteja tai paseerattua tomattia tai tai tomatti murskaa purkista.
Kypsennetty tomaatti on terveellisintä ja hyvin harvoin olen sairaana.
Tomaatin terveysvaikutukset ovat suurimmillaan, kun syöt tomaatteja sekä tuoreena että kypsennettynä. Kypsennetyn tomaatin supervoima on lykopeeni, jota saa esimerkiksi tomaattikastikkeesta ja jopa ketsupista. Tuoreita, mehukkaita tomaatteja kannattaa popsia etenkin C-vitamiinin takia.
https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/tomaatti-on-terveellista-myos-k…
Keskikokoisesta tomaatista saa noin kaksi grammaa ravintokuitua, joka edistää suoliston hyvinvointia. Riittävästä ja monipuolisesta kuidun saannista on hyötyä myös verensokerin ja veren kolesterolipitoisuuden hallinnassa.
Harmi että hyviä tomaatteja ei enää saa. Jossainhan oli haastateltu kasvattajaa joka sanoi suoraan että emme kasvata makua vaan määrää.
Pitsan pohjaan käytän kauraleseitä niin että saa suolisto kuituja. Jos leivon sämpylöitä niin teen kuitupitoisia niistä. Kuidutonta pullaa en syö koskaan.
Tai vaikka pullataikinaa?