Edellispäivänä keitetty jääkaapissa ollut peruna sisältää resistenttiä tärkkelystä - energiaa imeytyy vähemmän ja suoliston bakteerit saavat ravintoa
Ylijääneet perunat kannattaa siis laittaa jääkaappiin ja seuraavana päivänä paistaa vaikka uudelleen.
https://anna.fi/hyvinvointi/laihdutus/resistentti-tarkkelys-auttaa-pain…
Mitä sinä teet ylijääneille perunoille?
Kommentit (8)
Syön seuraavana päivänä. Mikrossa lämmitän.
Paistan voissa lisukkeena nakkeja, makkaraa tai lihaa jossakin muodossa. Lisäksi kananmuna sekaan.
Olkoon sitten kuinka epäterveellistä vaan niin oma on asiani, enkä ole LÄSKI.
Kaikista eniten resistenttiä tärkkelystä sisältää tavallinen majoneesinen perunasalaatti.
Mitä teen? No syön ne. Keitän yleensä niin että jää seuraavalle päivällekin.
perunasalaatti on kelpo ruokaa
Ei tarvitse majoneesia vaan voi tehdä myös niin että kastikkeena esimerkiksi öljy
Joskus keitän tarkoituksella liikaa perunoita. Käy hyvin seuraavina päivinä.
Syön usein paistettuja perunoita, ovat tosi hyvä ruoka, vaikkei olisi niin terveellinenkään.