Kiisseli epäonnistui. Tiedätkö minkä virheen tein?
Kommentit (14)
En tiedä, kun et kertonut lopputulosta. Et kertonut sitäkään, teitkö kiisseliä perunajauholla, maissijauholla vai jollakin muulla suurusteella. Todennäköisin virhe oli se, että se sekoittanut keitosta tarpeeksi ripeästi siinä vaiheessa, kun suurus alkoi kypsyä.
Laitoit liivatteet lämpimään veteen.
Vierailija kirjoitti:
Laitoit liivatteet lämpimään veteen.
Siinäpä se virhe sitten tulikin. Kiisseliin ei käytetä liivattetta.
Jos perunajauhosta niin joko vatkasit likaa tai keitit valmista.
Itse laitan veden, sokerin ja perunajauhot kattilaan, kiehautan kiisseliksi ja kaadan jäiset marjat (marjasoseen) sekaan.
Voisitko kertoa ap, että millä tavalla kiisselisi epäonnistui.
Keitit sitä perunajauhojen laiton jälkeen?
Kun on suurus laitettu, täytyy vielä vähän kiehauttaa, että keitos "kuplahtaa", siis vain vähän.
Vierailija kirjoitti:
Laitoit liivatteet lämpimään veteen.
Ei siihen liivatetta käytetä
Vierailija kirjoitti:
Keitit sitä perunajauhojen laiton jälkeen?
No ei se siitä pilalle mene, tulee ehkä vähän venyvää
Vierailija kirjoitti:
Keitit sitä perunajauhojen laiton jälkeen?
Niinhän se pitää kiehauttaakkin että perunajauhot kypsyvät.
Laitoin perunajauhot kuumaan mehuun. Ne kokkaroitui 😁
Vierailija kirjoitti:
Laitoin perunajauhot kuumaan mehuun. Ne kokkaroitui 😁
Perunajauhot laitetaan pieneen määrään kylmää vettä ja sekoitetaan hyvin haarukalla. Sitten ne kaadetaan ohuena nauhana kuuman mehun sekaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Kiisseli onnistuu hyvin, kun tekee näin.
Teit sen virheen, että alat tekemään kiisseliä. Joko olet satavuotias tai sit trolli. Kukaan ei enää tee moista oksetusta.
Perunajauhoa 1-2rkl pieneen määrään kylmää vettä juomalasissa, jonka sekoitat kunnolla valkoiseksi liemeksi.
Otat kattilan liedeltä pois. Kattilassa kuuma marja-vesiseos.
Kaadat perunajauhoveden hitaasti nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen vispilällä etkä enää nosta kiisseliä liedelle. Lisäät sokeria maun mukaan.
Ei voi mennä vikaan.