Pullakahvit eurolla Biltemasta
Kuvassa pulla tosin näyttää hieman kärähtäneeltä, mutta meinasitko luuseri silti painella kahville?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6c45e677-5ecc-4611-a4bc-718230b29154
Kommentit (30)
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Nyt kannattaa laittaa sun kuule kahvila pystyyn! Tolla tietotaidolla ei voi kuin menestyä!
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Kahvilaa sulla ei varmuudella ole ollut eikä yritystoimintaa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Nyt kannattaa laittaa sun kuule kahvila pystyyn! Tolla tietotaidolla ei voi kuin menestyä!
Jokainen oikea kahvilanomistaja tietää, ettei juustosämpylää voi myydä alle 7 eurolla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Kahvilaa sulla ei varmuudella ole ollut eikä yritystoimintaa
Ei biltemallakaan ole kahvilaa, vaan sitä kahvia myydään oheistuotteena, eli tilat ovat "ilmaiset" (kahvilatoiminnalle). Tuottamattomia neliöitä lohkaistu nyt kahvilaa varten, jolloin tuo euron pullakahvit voi todellakin olla kannattava tuote ja lisätä yksikön myyntiä. Myyntiä kannattaa lisätä aina kunnes rajatuotto ja rajakustannus kohtaavat. Tässä pullakahvien rajatuotto voi olla hyvinkin positiivinen. Sama hinnoittelumalli ei tietenkään toimi kahvilassa koska se on "koko bisnes" tuolla se on "side hassle".
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Kahvilaa sulla ei varmuudella ole ollut eikä yritystoimintaa
Ei biltemallakaan ole kahvilaa, vaan sitä kahvia myydään oheistuotteena, eli tilat ovat "ilmaiset" (kahvilatoiminnalle). Tuottamattomia neliöitä lohkaistu nyt kahvilaa varten, jolloin tuo euron pullakahvit voi todellakin olla kannattava tuote ja lisätä yksikön myyntiä. Myyntiä kannattaa lisätä aina kunnes rajatuotto ja rajakustannus kohtaavat. Tässä pullakahvien rajatuotto voi olla hyvinkin positiivinen. Sama hinnoittelumalli ei tietenkään toimi kahvilassa koska se on "koko bisnes" tuolla se on "side hassle".
Suurimmassa osassa Suomea on valtavasti tyhjiä liiketiloja jotka saa edullisesti vuokralle esim. kahvilatoimintaa varten.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Kahvilaa sulla ei varmuudella ole ollut eikä yritystoimintaa
Ei biltemallakaan ole kahvilaa, vaan sitä kahvia myydään oheistuotteena, eli tilat ovat "ilmaiset" (kahvilatoiminnalle). Tuottamattomia neliöitä lohkaistu nyt kahvilaa varten, jolloin tuo euron pullakahvit voi todellakin olla kannattava tuote ja lisätä yksikön myyntiä. Myyntiä kannattaa lisätä aina kunnes rajatuotto ja rajakustannus kohtaavat. Tässä pullakahvien rajatuotto voi olla hyvinkin positiivinen. Sama hinnoittelumalli ei tietenkään toimi kahvilassa koska se on "koko bisnes" tuolla se on "side hassle".
Suurimmassa osassa Suomea on valtavasti tyhjiä liiketiloja jotka saa edullisesti vuokralle esim. kahvilatoimintaa varten.
SILTI päätoimisen kahvilan ja kahvia ohessa myytäessä hinnoittelu toimii AIVAN eri logiikan mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Kahvilaa sulla ei varmuudella ole ollut eikä yritystoimintaa
Ei biltemallakaan ole kahvilaa, vaan sitä kahvia myydään oheistuotteena, eli tilat ovat "ilmaiset" (kahvilatoiminnalle). Tuottamattomia neliöitä lohkaistu nyt kahvilaa varten, jolloin tuo euron pullakahvit voi todellakin olla kannattava tuote ja lisätä yksikön myyntiä. Myyntiä kannattaa lisätä aina kunnes rajatuotto ja rajakustannus kohtaavat. Tässä pullakahvien rajatuotto voi olla hyvinkin positiivinen. Sama hinnoittelumalli ei tietenkään toimi kahvilassa koska se on "koko bisnes" tuolla se on "side hassle".
Suurimmassa osassa Suomea on valtavasti tyhjiä liiketiloja jotka saa edullisesti vuokralle esim. kahvilatoimintaa varten.
SILTI päätoimisen kahvilan ja kahvia ohessa myytäessä hinnoittelu toimii AIVAN eri logiikan mukaan.
Miksi se toimii niin? Myös sivutoimisella kahvilalla on työvoimakustannus, koska tuotteet pitää valmistaa/hankkia, hoitaa myynti ja tiskata astiat.
Muistan aikanaan, kun S- ja K-ryhmä pahoittivat mielensä Lidlistä joka myi tavaraa "liian halvalla".
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Kahvilaa sulla ei varmuudella ole ollut eikä yritystoimintaa
Ei biltemallakaan ole kahvilaa, vaan sitä kahvia myydään oheistuotteena, eli tilat ovat "ilmaiset" (kahvilatoiminnalle). Tuottamattomia neliöitä lohkaistu nyt kahvilaa varten, jolloin tuo euron pullakahvit voi todellakin olla kannattava tuote ja lisätä yksikön myyntiä. Myyntiä kannattaa lisätä aina kunnes rajatuotto ja rajakustannus kohtaavat. Tässä pullakahvien rajatuotto voi olla hyvinkin positiivinen. Sama hinnoittelumalli ei tietenkään toimi kahvilassa koska se on "koko bisnes" tuolla se on "side hassle".
Suurimmassa osassa Suomea on valtavasti tyhjiä liiketiloja jotka saa edullisesti vuokralle esim. kahvilatoimintaa varten.
SILTI päätoimisen kahvilan ja kahvia ohessa myytäessä hinnoittelu toimii AIVAN eri logiikan mukaan.
Miksi se toimii niin? Myös sivutoimisella kahvilalla on työvoimakustannus, koska tuotteet pitää valmistaa/hankkia, hoitaa myynti ja tiskata astiat.
Kahvilan työntekijät eivät ole koko aikaa työllistettyjä niin kuin joku kaupan myyjä on. Siksi hinnoissa pitää olla mukana myös tuon "luppoajan" kustannus.
Vierailija kirjoitti:
Muistan aikanaan, kun S- ja K-ryhmä pahoittivat mielensä Lidlistä joka myi tavaraa "liian halvalla".
Meidän K-kaupassa on myös raivattu nurkka minikahvilalle, jossa kahvi maksaa euron. Siinä on myös joku kahvi + munkki tarjous, mutta nyt en muista tarkkaa hintaa, kun en itse siinä asioi. Kyllähän fiksu kauppias pyrkii ottamaan jokaisen neliön hyötykäyttöön ja oheismyynti voi tuoda lisää asiakkaita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Kahvilaa sulla ei varmuudella ole ollut eikä yritystoimintaa
Ei biltemallakaan ole kahvilaa, vaan sitä kahvia myydään oheistuotteena, eli tilat ovat "ilmaiset" (kahvilatoiminnalle). Tuottamattomia neliöitä lohkaistu nyt kahvilaa varten, jolloin tuo euron pullakahvit voi todellakin olla kannattava tuote ja lisätä yksikön myyntiä. Myyntiä kannattaa lisätä aina kunnes rajatuotto ja rajakustannus kohtaavat. Tässä pullakahvien rajatuotto voi olla hyvinkin positiivinen. Sama hinnoittelumalli ei tietenkään toimi kahvilassa koska se on "koko bisnes" tuolla se on "side hassle".
Suurimmassa osassa Suomea on valtavasti tyhjiä liiketiloja jotka saa edullisesti vuokralle esim. kahvilatoimintaa varten.
SILTI päätoimisen kahvilan ja kahvia ohessa myytäessä hinnoittelu toimii AIVAN eri logiikan mukaan.
Miksi se toimii niin? Myös sivutoimisella kahvilalla on työvoimakustannus, koska tuotteet pitää valmistaa/hankkia, hoitaa myynti ja tiskata astiat.
Iso kahvinkeitin, pahviastiat, pakasteesta sulatetut munkit ja pullat, itsepalvelu. Kaupan henkilökunta pitää kahvilaa silmällä muitten töittensä ohella ja siivooja siivoaa, samalla kuin muunkin myymälän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Kahvilaa sulla ei varmuudella ole ollut eikä yritystoimintaa
Ei biltemallakaan ole kahvilaa, vaan sitä kahvia myydään oheistuotteena, eli tilat ovat "ilmaiset" (kahvilatoiminnalle). Tuottamattomia neliöitä lohkaistu nyt kahvilaa varten, jolloin tuo euron pullakahvit voi todellakin olla kannattava tuote ja lisätä yksikön myyntiä. Myyntiä kannattaa lisätä aina kunnes rajatuotto ja rajakustannus kohtaavat. Tässä pullakahvien rajatuotto voi olla hyvinkin positiivinen. Sama hinnoittelumalli ei tietenkään toimi kahvilassa koska se on "koko bisnes" tuolla se on "side hassle".
Suurimmassa osassa Suomea on valtavasti tyhjiä liiketiloja jotka saa edullisesti vuokralle esim. kahvilatoimintaa varten.
Liikeideat jotka kannattaa abortoida heti:
- kirpputori
- kampaamo/parturi
- ihana kahvila
Valmispullat / taikina ei ainakaan ole suomalaista alkuperää tuolla hinnalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Nyt kannattaa laittaa sun kuule kahvila pystyyn! Tolla tietotaidolla ei voi kuin menestyä!
Jokainen oikea kahvilanomistaja tietää, ettei juustosämpylää voi myydä alle 7 eurolla.
7 eurolla leivon pellillisen sämpylöitä ja ostan neljänneskilon hyvää juustoa.
Siitä päättele tuleeko kaupat juustosämpylästä.
On se muuten kumma juttu että Italiassa saa baaritiskiltä edelleen kahvin eurolla ja kinkulla ja juustolla täytetyn pikkupatongin kolmella.
Kahvi on niin hyvää ettet ole nähnyt sellaista unissasikaan. Patonki on vastapaistettu, kinkku ja juusto herkullisia. Suomessa leivän leipominen on ylivoimaista jostain syystä kahviloille ylivoimaista.
Ilmeisesti taikinan tekeminen on liian ikävää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.
Kahvilaa sulla ei varmuudella ole ollut eikä yritystoimintaa
Ei biltemallakaan ole kahvilaa, vaan sitä kahvia myydään oheistuotteena, eli tilat ovat "ilmaiset" (kahvilatoiminnalle). Tuottamattomia neliöitä lohkaistu nyt kahvilaa varten, jolloin tuo euron pullakahvit voi todellakin olla kannattava tuote ja lisätä yksikön myyntiä. Myyntiä kannattaa lisätä aina kunnes rajatuotto ja rajakustannus kohtaavat. Tässä pullakahvien rajatuotto voi olla hyvinkin positiivinen. Sama hinnoittelumalli ei tietenkään toimi kahvilassa koska se on "koko bisnes" tuolla se on "side hassle".
Suurimmassa osassa Suomea on valtavasti tyhjiä liiketiloja jotka saa edullisesti vuokralle esim. kahvilatoimintaa varten.
SILTI päätoimisen kahvilan ja kahvia ohessa myytäessä hinnoittelu toimii AIVAN eri logiikan mukaan.
Miksi se toimii niin? Myös sivutoimisella kahvilalla on työvoimakustannus, koska tuotteet pitää valmistaa/hankkia, hoitaa myynti ja tiskata astiat.
Iso kahvinkeitin, pahviastiat, pakasteesta sulatetut munkit ja pullat, itsepalvelu. Kaupan henkilökunta pitää kahvilaa silmällä muitten töittensä ohella ja siivooja siivoaa, samalla kuin muunkin myymälän.
Halpakahvilassa voisi olla nuo ensinmainitut vaikka se olisi päätoiminen kahvila. Mitä taas sivutoimisiin kahviloihin tulee, niin tuskin Bilteman kaltaisessa yrityksessä on ollut ylimääräistä henkilöresurssia niin paljon, että kahvilatoiminnan käynnistäminen on onnistunut ilman palkkakulujen kasvua.
Suomessa pienyrittäjä maksaa todella paljon veroja.
Kaikkine kuluineen 1 euron pullasta yrittäjälle jää siitä käteen noin 20cent .
Että onnea vaan.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa pienyrittäjä maksaa todella paljon veroja.
Kaikkine kuluineen 1 euron pullasta yrittäjälle jää siitä käteen noin 20cent .Että onnea vaan.
Toisaalta halpakahvilan kysyntä on ihan erilainen kuin tavallisen kalliskahvilan. Kalliskahvila ei esimerkiksi juurikaan pysty kilpailemaan kaupan paistopisteiden tai kotona kahvittelun kanssa, mutta halpakahvila pystyy.
Joo-o mutta ihan samalla tavalla, jos Biltema myy pullaa 1€ ei siitä jää 1€ biltemalle, kuluja siitäkin on.
Kuluttaja tottakai haluaa niin halvan pullan kuin vain saa, jos laatu ja alkuperä ei kiinnosta, ja isot ketjut voivat ostaa isoja eriä puolivalmisteita jolloin kate on isompi kuin tavallisessa kahvilassa, kun tilat on jo ja työntekijät, kuluja ei juurikaan tule lisää kahvilan pyörittämisestä.
Vierailija kirjoitti:
Joo-o mutta ihan samalla tavalla, jos Biltema myy pullaa 1€ ei siitä jää 1€ biltemalle, kuluja siitäkin on.
Kuluttaja tottakai haluaa niin halvan pullan kuin vain saa, jos laatu ja alkuperä ei kiinnosta, ja isot ketjut voivat ostaa isoja eriä puolivalmisteita jolloin kate on isompi kuin tavallisessa kahvilassa, kun tilat on jo ja työntekijät, kuluja ei juurikaan tule lisää kahvilan pyörittämisestä.
Sitten varmaan kannattaisi ottaa kahviloiden mallia biltemasta. En itse lähtisi kahville ja maksamaan kympin kahvista ja korvapuustista vaikka olisi miten lähellä tuotteet väännetty.
Halpuuden perässä on suurin asiakaskunta, kysykää vaikka kiinalaisilta ja heidän tuotteistaan.
Jotain mätää tässä suomalaisessa yritys kulttuurissa täytyy olla kun kaikki maksaa aivan tajuttomasti vaikka maa on käytännössä pa.
Euron pullakahvit ei todellakaan ole tappiollinen tuote välttämättä. Pulla on muutamia kymmeniä senttejä ja kahvi käytännössä ilmaista.