Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Teettekö rieskoja itse?

Vierailija
19.09.2023 |

Millaisia?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
19.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen itse rieskoja, perunarieskoja.

Vierailija
2/9 |
19.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunarieskat on mun lemppari, tulee tehtyä aina kun muuten tekee perunamuusia. Ohrasta, vehnästä ja/tai kaurasta teen myös silloin tällöin kun lämmitän leivinuunia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
19.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tänne rieskareseptit tervetulleita!

Vierailija
4/9 |
19.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tänne rieskareseptit tervetulleita!

Perunarieskoihin ei tarvitse kuin pari-kolme desiä muusia ja yhtä paljon vehnäjauhoja, sekaan yksi kananmuna ja hiukan lisää suolaa. Taputellaan pellille ja paistetaan kuumassa uunissa.

Vierailija
5/9 |
19.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus. Teen ihan perinteistä ohrarieskaa.

Vierailija
6/9 |
19.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rieskoista puheenollen, niin telkkarissa mainostetaan ihan tavallista leipää rieskana.  Mikä siis rieska eri puolilla Suomea on?  Pohjoisessa se on se ohuehko, vaalea, nykytermein vähän pitsanpohjaa muistuttava pyöreä lätty, johon on tullut paistettaessa tummia pilkkuja.  Jossakin päin Suomea ilmeisesti kaikki  hiivaleipäjauhoista tehty leipä on rieskaa, muodosta piittaamatta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
19.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rieskoista puheenollen, niin telkkarissa mainostetaan ihan tavallista leipää rieskana.  Mikä siis rieska eri puolilla Suomea on?  Pohjoisessa se on se ohuehko, vaalea, nykytermein vähän pitsanpohjaa muistuttava pyöreä lätty, johon on tullut paistettaessa tummia pilkkuja.  Jossakin päin Suomea ilmeisesti kaikki  hiivaleipäjauhoista tehty leipä on rieskaa, muodosta piittaamatta?

Pakarin ohrarieska Rovaniemellä , en ikinä unohda! Ohut hieman sitkeä ja aina tuore ,Lämpöisenä ihan paras ,voita vaan mukaan. 

Vierailija
8/9 |
19.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus muusinjämistä tulee tehtyä rieskoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
19.09.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunamuusin jämät paistan aina rieskoiksi. Erikseen harvemmin teen niitä. Muuten leivon mieluummin sämpylöitä.

Mulle rieska on juurikin litteä leipä, jota ei kohoteta hiivalla. En tiedä mikä on oikea määritelmä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi neljä yksi