Osaako täällä joku tehdä aidon ja oikean espanjalaisen munakkaan?
Kommentit (21)
Todennäköisesti jokaisella espanjalaismammalla on oma tapansa tehdä joten vaikea sanoa mikä on aito ja oikea tapa tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Ehkä vähän filosofinen kysymys mutta missä menee raja aidon ja epäaidon välillä?
Noin kolmen tuhannen kilometrin päässä Suomesta.
...ja en ole espanjalainen, mitä väliä, ja toisekseen munakas on kamalaa yäkk
Perunat perunoina ja munakas munakkaana. Epsanjalaiset voi tunkea tortillansa persiiseensä.
Torta de patates si, esta myu bien
Vierailija kirjoitti:
Perunat perunoina ja munakas munakkaana. Epsanjalaiset voi tunkea tortillansa persiiseensä.
Anna kun arvaan: olipa lautasella perunoita eli munakasta, teikämandoliini rojauttaa päälle roimasti ketsuppia?
Vierailija kirjoitti:
Torta de patates si, esta myu bien
Myu myu.
Hei, osaan! Opiskeluaikana asuin kimppakämpässä espanjalaisten kanssa ja he opettivat:
Leikkaa perunat (ja halutessasi sipulit) mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä niitä hiljaisella tulella öljyssä ainakin puoli tuntia, siis niin, että perunaviipaleet peittyvät öljyyn, uivat siinä. Pidä vierellä kattilan kansi siltä varalta, että öljy sattuisi leimahtamaan liekkkeihin. Kun perunat kypsiä, valuta öljy pois esim lasipurkkiin; sen voi halutessaan käyttää uudestaan muuhun ruoanlaittoon. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa, voit lisätä sinne suolaa ja pippuria, lisää munat perunoihin. Sitten taas kypsennetään hiljaisella tulella, koko jutun voi kääntää hetken kuluttua kattilan kantta apuna käyttäen.
Lopputulos: hyvin ruokaisa ja tuhti ateria!
En tedä, en ole kokeillut enkä tietääkseni koskaan syönyt.
Ihan yhdentekevää kun sinä et tee sillä tiedolla yhtään mitään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Perunat perunoina ja munakas munakkaana. Epsanjalaiset voi tunkea tortillansa persiiseensä.
Anna kun arvaan: olipa lautasella perunoita eli munakasta, teikämandoliini rojauttaa päälle roimasti ketsuppia?
Sopii hyvin peittämään epsanjalaisen munakkaan paskan maun. Myös paellassa ketsuppi on roima parannus.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Perunat perunoina ja munakas munakkaana. Epsanjalaiset voi tunkea tortillansa persiiseensä.
Anna kun arvaan: olipa lautasella perunoita eli munakasta, teikämandoliini rojauttaa päälle roimasti ketsuppia?
Sopii hyvin peittämään epsanjalaisen munakkaan paskan maun. Myös paellassa ketsuppi on roima parannus.
Hymähdin tälle. Espanjalainen ruoka on minunkin mielestä kovin mitäänsanomatonta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Perunat perunoina ja munakas munakkaana. Epsanjalaiset voi tunkea tortillansa persiiseensä.
Anna kun arvaan: olipa lautasella perunoita eli munakasta, teikämandoliini rojauttaa päälle roimasti ketsuppia?
Sopii hyvin peittämään epsanjalaisen munakkaan paskan maun. Myös paellassa ketsuppi on roima parannus.
Ja HK:n sininen ei tartte ees sinappia 😅
Espanjalainen munakas eli cojones espagnoles
En osaa mutta veikkaan ettei homma onnistu ilman kovaäänistä touhottamista ym. hälinää.
Ehkä vähän filosofinen kysymys mutta missä menee raja aidon ja epäaidon välillä?