Eläinoikeusjuttu. Katsoitko tai aiotko katsoa?
Tulee parhaillaan tv:stä ykköseltä. Areenasta katsottavissa https://areena.yle.fi/1-50786955
Jos katsoit, mitä ajatuksia herätti?
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Miten jotkut voivat olla töissä teurastamolla?
Hyvä kysymys, jota moni sekasyöjäkin varmasti miettii. Kuinka moni lihaa kuluttava olisi tosipaikan tullen valmis tappamaan sen elävän olennon ruoakseen joka kerta kun lihaa tekee mieli?
Todella hyvä ja ajatuksia herättävä. Itse en ole muutamaan kuukauteen pystynyt syömään enää lainkaan lihaa, sitä ennen ehkä kerran viikossa. Mieheni syö enemmän, toki yleensä meillä on koko perheelle sopivaa kasvisruokaa. Dokkarin alussa hän sanoi, että "ne on vain eläimiä" ja "Suomessa eläimiä hoidetaan hyvin". Kun teurastamovideo pyöri, halusi lopettaa katsomisen. 😏 Minusta jokaisen velvollisuus olisi katsoa tuo.
https://yle.fi/aihe/a/20-10005343
Seuraa lauantai-iltaan asti ihanien saparohäntien elämää ja kasvua joulukinkuiksi
Olet ehkä kuullut Pentulivestä tai Lehmälivestä. Nyt Yle ja Docventures tulee seuraamaan pienten 14-15 viikon ikäisten porsaiden elämää Possulive-lähetyksessä - röh röh! Seuraa suoraa lähetystä lauantaihin 2.9. klo 23 asti.
Possuliven porsaat ovat etuoikeutettuja tuotantoeläimiä tehotuotettuihin lajitovereihinsa verrattuna. Livekuvassa näkyvä karsina, jota possutilalta lähetetään, ei ole alan normi. Tämän kokoisille possuille laki velvoittaa laskemaan lattiapinta-alaa vain 0,6m2 per eläin, mutta nämä free range -porsaat elelevät karsinassa, jossa on lähes kolme kertaa lain velvoittama tila. Karsinan makuuosaston alta löytyy possutilan oman metsän hakkeella lämpiävä lattialämmitys, jolloin possut pysyvät lämpiminä myös talvipakkasella nukkuessa. Laumaeläimenä porsaat nukkuvat mielellään kinkku kinkussa kiinni. Makuuosaston lisäksi tästä karsinalukaalista löytyy lantaosasto ja ruokintaosasto, joiden yhteispinta-ala muodostaa karsinan. Sähköä sikalaan tuotetaan aurinkopaneeleilla ja porsaiden lanta käytetään hyödyksi tilan omilla pelloilla.
Hyvä kun muistutit ap, unohdin kokonaan tämän ohjelman, onneksi löytyy areenasta pitää katsella sieltä. Olen kyllä sitä mieltä että jokaisen lihansyöjän tulee uskaltaa katsoa kuvamateriaalia teurastamosta, pitäähän tiedostaa miten se oma ruoka on tuotettu.
Miten jotkut voivat olla töissä teurastamolla?