Kuinka kauan kestää kermavaahdon tekeminen vispilällä/käsin?
Sähkövatkain hajosi ja mietin tässä, että kannattaako koittaa vatkata kermavaahto käsin, vai menenkö suosiolla ostamaan uuden vatkaimen. Pitääkö oikeasti paikkansa -kuten minulle joskus on väitetty- että kermavaahdon vatkaamiseen vispilällä menee aikaa puoli tuntia vähintään
Kommentit (13)
Ei siinä kauan mene, kun rivakasti vispaat, n. kahdesta viiteen minuuttia.
jotta onnistuu helpommin käsin niin kylmä astia ja kylmä kerma. muutama minuutti voimakasta vatkausta ja se on siinä.
Riippuu kerman määrästä. Pari desiä saa vatkattua käsin 10-15 minuuttia.
Meillä on tehty kermavaahtoa ravistamalla kermaa lasipurkissa (siis kansi kiinni tietenkin), pieniä määriä. Teinit ovat purkkia ravistelleet - sen verran pitää vahtia, ettei ala tulla voita. Mutta jos tarvitsen kermavaahtoa kermakakun päällystämiseen, niin silloin teen sen sähkövatkaimella.
Riippuu naisen ranneliikkeestä milloin mies huokaa
Muutama sekunti menee kermasifonilla.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu kerman määrästä. Pari desiä saa vatkattua käsin 10-15 minuuttia.
Ei mene noin kauan. Noin kauan kun vatkaa, se on jo voita.
Voi toki olla kiinni siitäkin, mihin on tottunut. Muistan kun kouluaikaan kaverin kanssa tehtiin kakkua, meillä ei ollut sähkövatkainta, ja se hänen kermanvatkaamisyrityksensä oli ihan onneton. Ei siis vain tiennyt, miten vispilää käytetään.
Ei pidä, muutama minuutti siinä menee. Kerma pitää olla mahdollisimman kylmää, ei kuitenkaan jäistä, ja vispilä iso.
Puoli tuntia saa hölskyttää joissakin tuppervaren törpöissä, joita myydään kerman vaahdotukseen.
5-10 min vispilällä, kolmisen tuntia käsin.
Riippuu kerman määrästä, välineistä ja osaamisesta. Puoli litraa kermaa on jo vähän raskaampaa saada vatkattua litraksi vaahtoa, mutta perus 2 dl kermatetra menee n. 5 minuutissa, kunhan on tarpeeksi iso kulho ja sellainen hyvä kiharavispilä. Pallovispilä ei toimi ollenkaan yhtä hyvin, ainakaan minulla. Ja vastoin yleistä käsitystä, kerma vatkaantuu nopeimmin huoneenlämpöisenä.
Olen kyllä huomannut, että todella monet ihmiset eivät jostain syystä vain osaa vatkata kermaa käsin. Roiskivat sen pitkin lattioita ja ruikuttavat koko ajan, että kun on niin raskasta ja käsi väsyy. En ymmärrä, mikä siinä voi olla niin vaikeaa, mutta niinpä hekin varmaan ajattelevat, miten joku muu asia voi sitten minulle olla ihan selittämättömän vaikea.
Riippuu ihan siitä kuinka nopeasti vatkaa. 10 min - 1 h