Kukkakaalikatastrofi
Iltapäivälehti kertoo, että kotimaista kukkakaalia on yhtäkkiä tullut niin paljon, että pelloille on jäänyt 20 000 kiloa. Ensinnäkin, miten tollasta voi tapahtua yllättäen ja miksi lähikaupassa kukkakaalini maksoi 4,19 e kilo. Tein just kukkakaalipihvejä ja katsoin pussista hinnan. Mitä ihmettä tämmönen hintapolitiikka on. Meitä saattaa olla satoja, jotka olisivat iloisia, jos mätänemään jättämisen sijaan meille myytäisiin halvalla.
Tulisko nyt joku koo tai äs kertomaan, mikä ahneuden syy.
Kommentit (9)
En raaskinut ostaa kukkakaalia, vaikka suorastaan rakastan sitä. Valtavat lehdet ja suuri kanta, jossa pätkä vartta. En kehtaa niitä riipiä ja katkoa kaupassa. Kantaa ja vartta ole tarkoitettu syötäväksi, niin kovaa ja nahkeaa ovat. Alemmat siistit ja vielä makua omaavat lehdet toki käytän.
Selkeästi nykyään myydään puoli pellollista kompostoitavaa kasvijätettä mukana yhtä kalliilla hinnalla, kuin käyttökelpoinen osa tuotteesta. Tällä konstillako tuottaja saa kauppiaalta edes jonkunlaisen korvauksen? Kuluttaja joutuu maksumieheksi ja tekee valinnan ulkomainen vs kotimainen. Ostan pakastettua ulkomaista, vaikkei se tuoretta voita millään mittarilla. Niin, paitsi hinnassa mitattuna, alle neljännes kotimaisesta. Kukkaro määrää.
Suomen tehtaat vois sitä pakastaa, mutta nehän on kaikki myyty maapallon toiselle puolelle. ;(
Se on sitä hintapolitiikkaa että ihmisiltä otetaan rahat pois, koska kukaan ei uskalla kapinoida ja mellakoida kunnolla. ;)
Ihan samanlaisia paskahousuja olette kuin Venäjällä.
Eikö viljelijän kannattaisi vuokrata rekka ja lastata se kaalinpäillä? Euron-kahden kilohintaan kaupunkien laitamien levähdysalueille myymään. Kassa laulaisi iloisesti.
Punnitsin alepassa kukkakaalin ja hinnaksi tuli 4.6e. Kukkakaali jäi hyllyyn ja otin tilalle paprikoita.
Vierailija kirjoitti:
Ihmetelty ihan samaa ja kirottu et lehdissä kehdataan asiakkaita syyllistää siitä, 'ttu me ei muuta syötäiskä kun kukkakaalia jos sen hinta ei kilpailis lihatuotteiden kans.
Liian kallista lautaselle, mut ei liian kallista meneen heitettäväks, suomi on paska maa.
Tuolla joku kertoi kilohinnan olevan hippasen päälle 4 euroa, eli on kyllä aika kaukana lihan hinnasta, ellet tarkoita lihalla teurasjätteitä.
Vierailija kirjoitti:
En raaskinut ostaa kukkakaalia, vaikka suorastaan rakastan sitä. Valtavat lehdet ja suuri kanta, jossa pätkä vartta. En kehtaa niitä riipiä ja katkoa kaupassa. Kantaa ja vartta ole tarkoitettu syötäväksi, niin kovaa ja nahkeaa ovat. Alemmat siistit ja vielä makua omaavat lehdet toki käytän.
Selkeästi nykyään myydään puoli pellollista kompostoitavaa kasvijätettä mukana yhtä kalliilla hinnalla, kuin käyttökelpoinen osa tuotteesta. Tällä konstillako tuottaja saa kauppiaalta edes jonkunlaisen korvauksen? Kuluttaja joutuu maksumieheksi ja tekee valinnan ulkomainen vs kotimainen. Ostan pakastettua ulkomaista, vaikkei se tuoretta voita millään mittarilla. Niin, paitsi hinnassa mitattuna, alle neljännes kotimaisesta. Kukkaro määrää.
Itse asiassa se kukkakaalin ja parsakaalin sisällä oleva varsi on tosi hyvää esim. wokissa tai keitoissa. Ensin ne kukkaosat veitsellä irti ja sitten se keskiosa kuutioiksi.
Kannasta poistan vaan noin 5mm pätkän mikä on tummentunut. Ja lehdet toki pois.
Vierailija kirjoitti:
Eikö viljelijän kannattaisi vuokrata rekka ja lastata se kaalinpäillä? Euron-kahden kilohintaan kaupunkien laitamien levähdysalueille myymään. Kassa laulaisi iloisesti.
Evira heti määkimässä että ei ole myyntilupaa muuta kun jälleenmyyjille. Sääntösuomi.
Ihmetelty ihan samaa ja kirottu et lehdissä kehdataan asiakkaita syyllistää siitä, 'ttu me ei muuta syötäiskä kun kukkakaalia jos sen hinta ei kilpailis lihatuotteiden kans.
Liian kallista lautaselle, mut ei liian kallista meneen heitettäväks, suomi on paska maa.